930×122 POSADA 5

hoți de lemne

A fost razie! Amendați pentru transport ilegal de lemne

A fost razie! Amendați pentru transport ilegal de lemne

Citiți și: 158 viitori polițiști, în practică la IPJ Argeș

Polițiștii argeșeni au făcut în ultimele zile controale pentru depistarea celor care transportă lemne fără documente de proveniență.

Totalul amenzilor a fost de 5.000 lei și au fost confiscați aproximativ 7,6 mc de lemne.

Citiți și: Pitești. Doi tineri au confundat bulevardul cu pista de raliu

O astfel de situație a fost în Pitești.

În ziua de 06 octombrie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 32 de ani, din Davidești, care conducea o autoutilitară pe strada Târgu din Vale din municipiul Pitești, cu care transporta material lemnos, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului.

Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că materialul lemnos ce se găsea în mijlocul de transport are un volum total de 1,6 mc lemn de foc, din care 0,950 mc de esență fag și 0,650 de esență carpen.

În urma celor constatate, conducătorul mijlocului de transport a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Pitești.„, transmite IPJ Argeș.

De asemenea, încă trei argeșeni au fost amendați, fiecare cu câte 1000 de lei, pentru că nu dețineau „documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului”.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90