930 x122 grota rece

etilotest

A scăpat basma curată, deși a fost depistat pozitiv la etilotest!

Un șofer din Alba a obținut anularea sancțiunilor aplicate de poliția rutieră, după ce ar fi fost depistat sub influența alcoolului la volan.

Citiți și: Detalii exclusive: Ultima călătorie! Cine este cel care a făcut infarct la volan și a murit

S-a întâmplat în 24 septembrie 2022, când conducătorul auto a fost oprit în trafic și testat cu aparatul etilotest din dotarea poliției.

Rezultatul a fost 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care șoferul a solicitat recoltarea de probe biologice sens în care a fost condus de către agentul de poliţie la Spitalul Județean Alba unde i s-au recoltat probe de sânge, arată Ziare.com.

Citiți și: Tânăr de 22 de ani, „nebunie” în Pitești, după miezul nopții! 

Analizele medicale au arătat că șoferul nu a consumat alcool, prin urmare nu a săvârşit fapta reţinută ca şi contravenţie, rezultatul aparatului etilotest marca Drager fiind una ”eronată”.

Reprezentantul poliției a precizat că aparatul aflat în dotarea efectivelor de poliţie este un produs electronic pentru măsurarea precisă şi exactă a concentraţiei de alcool pur în aerul expirat, verificat de Institutul Naţional de Metrologie.

În instanță, probele Poliției nu au fost admise și a dispus anularea procesului verbal de sancționare.

Șoferul scapă doar de plata amenzii în valoare de 1.305 lei pentru că, până la data la care s-a judecat plângerea, au trecut cele 90 de zile ale perioadei cât i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Detalii, AICI .

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90