Donaris 930 x 122

amenda

UN ȘOFER A ÎNVINS POLIȚIA! JUSTIȚIA I-A DAT DREPTATE!

Un şofer a fost amendat de Poliţia Rutieră pe motiv că nu avea asupra lui, în trafic, poliţa RCA, obligatorie. Şoferul a contestat amenda în instanță, iar judecatorul i-a dat dreptate!

Citiți și: Atenție, șoferi! Se dă amendă pentru așa ceva!

Şoferul a fost verificat în trafic şi a primit o amendă contravenţională de 630 de lei, însă el a contestat-o, iar Judecătoria Şimleul Silvaniei (din județul Maramureş), acolo unde a ajuns cazul, i-a dat dreptate, desfiinţând decizia poliţiştilor, scrie Adevărul, citat de ziare.com.

„Este vorba despre sentinţa civilă numărul 527 din 1 iulie 2016, pronunţată de Judecătoria Şimleul Silvaniei, care a constatat că legea nu prevede că participanţii la trafic trebuie să aibă asupra lor poliţa de asigurare auto. Din analiza dispoziţiilor legale în materie şi a legii privind asigurările şi reasigurările, nu rezultă că această obligaţie ar fi fost impusă în mod expres de legiuitor în sarcina şoferului.”, a explicat avocatul Cătălin Gherzan pentru publicaţia citată.

Citiți și: Detalii exclusive: Ultima călătorie! Cine este cel care a făcut infarct la volan și a murit

Contactat de Ziare.com, Ovidiu Munteanu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere Bucureşti, a precizat că nu doreşte să comenteze cazul în sine, dar a subliniat că, potrivit legii, şoferii sunt obligaţi să aibă asupra lor poliţa de Răspundere Civilă Auto (RCA) atunci când sunt în trafic, altfel riscă sancţiuni.

„Obligatoriu trebuie să aibă poliţa RCA asupra lor. Legea prevede clar: conducătorul auto trebuie să aibă asupra lui permisul de conducere, documentul de identitate, certificatul de înmatriculare al autovehiculului şi poliţa de asigurare obligatorie. Pentru lipsa poliţei RCA sancţiunea este reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor de înmatriculare şi o amendă care este la latitudinea agentului constatator. (…) Nu pot să comentez acest caz… Cine ştie din ce cauză a fost dată decizia! Poate fi viciu de procedură, nu ştim, nu comentăm acest caz particular.”, a declarat Ovidiu Munteanu. (Sursa: http://www.ziare.com/, editarea și titlul: http://epitesti.ro/, foto: Arhivă)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3