930 x122 grota rece

acces gratuit analize

Acces gratuit la analize în maximum 5 zile de la solicitare, indiferent de epuizarea plafonului

Pacienții cu diabet, cancer, boli rare, cardiovasculare și neurologice – acces la analize în maximum 5 zile de la solicitare, indiferent de epuizarea plafonului

Citiți și: Gratuit! Aceste servicii nu se vor plăti

​O parte dintre pacienții români – cei cu COVID-19, precum și cei cu o boală cronică gravă, precum cancer, diabet, boală rară, cardiovasculară, cerebrovasculară sau neurologică – ar urma să aibă acces la investigații paraclinice decontate efectuate în regim ambulatoriu în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la solicitarea acestora, indiferent de epuizarea plafonului lunar, prevede o Ordonanță de Urgență adoptată de Guvern, conform Hotnews.ro.

Investigațiile pot fi efectuate la orice furnizor de servicii medicale aflat în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate – stat sau privat.

Citiți și: Strigătul disperat al unui piteștean! Alexandru are nevoie de ajutor ca să trăiască!

Actul normativ stabilește o serie de măsuri pentru asigurarea neîntreruptă a decontării serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale, inclusiv pentru unele servicii medicale cuprinse în cadrul programelor naţionale de sănătate curative în actualul context epidemiologic, după ridicarea stării de alertă de pe teritoriul României.

Investigațiile paraclinice efectuate în regim ambulatoriu, necesare monitorizării pacienților diagnosticați cu COVID-19, după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare, precum și a pacienților diagnosticați cu boli oncologice, diabet zaharat, afecțiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice, se efectuează în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data solicitării acestora, chiar dacă furnizorul aflat în relație contractuală cu casa de asigurări de sănătate a epuizat fondurile lunare contractate la momentul solicitării; pentru decontarea contravalorii acestora, sumele contractate inițial se suplimentează prin acte adiționale.

Foto descriptiv: Botosaneanul

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Miculescu Viorel spune:

    Sunt asigurat de casă de asigurări a Ministerului de Aparare,pot beneficia de analize gratuit

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90