Donaris 930 x 122

accident

Accident din Argeş, dat exemplu de poliţişti. „Viteza poate scurta timpul, dar şi viaţa”

Accident din Argeş, dat exemplu de poliţişti. „Viteza poate scurta timpul, dar şi viaţa”.

Citiți și: Impact deosebit de grav lângă Pitești! Intervenție de urgență!

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti continuă acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere de pe drumurile din județul Argeș, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

În cursul zilei de ieri, polițiștii argeșeni au fost solicitați să intervină la mai multe evenimente rutiere, produse, în principal, pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de trafic și a angajării în depășiri neregulamentare, soldate, din păcate, cu rănirea mai multor persoane.

Citiți și: Accident grav în Argeș. Un șofer de 18 ani a făcut mașina praf!

EXEMPLU

În noaptea de 16 spre 17 august a.c., în jurul orei 03.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au fost solicitați să intervină la un accident rutier, produs pe DN 65, în localitatea Lunca Corbului (detalii, AICI).

Din primele verificări efectuate de polițiști s-a stabilit că, un bărbat de 33 de ani, din Slatina, județul Olt, care conducea un autoturism, din direcția Pitești către Slatina, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din Craiova, județul Dolj, după care a fost proiectat în două autotractoare, conduse, pe banda 2, de un bărbat de 51 de ani, din Caracal, județul Olt și respectiv pe banda 1, de un bărbat de 26 de ani, din Ciorani, județul Prahova.

În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului celui de-al doilea autoturism.

Conducătorii autovehiculelor implicate în evenimentul rutier au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a produs.

Respectarea normelor legale de circulaţie și adoptarea unei conduite preventive sunt în măsură să facă posibilă evitarea sau să limiteze urmările evenimentelor rutiere.

RECOMANDĂRI:

– acționați cu moderație pedala de accelerație, circulați preventiv și adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și la cele rutiere.

– în condiții de trafic aglomerat sau la drum întins, păstrați o distanță e siguranță mai mare față de autovehiculul care circulă înaintea dvs.;

– respectați limitele legale de viteză, atât în localități cât și în afara acestora, graba de a ajunge la destinație nefiind justificată, mai ales în condițiile unei perioade de vacanță;

– nu vă angajați în depășiri riscante;

– asigurați-vă temeinic înainte de orice schimbare a direcției de mers;

– nu uitați de politețea rutieră și respectați indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90