New Profesional Consult 930 x 122

bani

Actele necesare pentru a încasa banii cash de pe cardurile de energie

Actele necesare pentru a încasa banii cash de pe cardurile de energie

Citiți și: Așa ceva mai rar: O fată a furat banii părinților și a pus $ falși în loc!

Românii mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a putea retrage cash banii necheltuiți de pe cardurile de energie.

În caz contrar, sumele rămase se pierd.

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

Ministerul Muncii anunța că drepturile de ajutor de încălzire vor fi menținute în plată în toată perioada din sezonul rece rămasă din primăvara anului 2024.

,,Drepturile de ajutor de încălzire, acordate în toamna lui 2023, inclusiv pentru cei care utilizează material lemnos, în perioada rămasă din sezonul rece din primăvara lui 2024, vor fi menținute în plată.

Guvernul a aprobat menținerea în plată, la același nivel, a drepturilor de ajutor de încălzire și suplimentului pentru energie pentru perioada rămasă din sezonul rece 2023-2024, în contextul modificărilor legislative survenite în ultima perioadă (…)

Cererile soluționate în toamna anului 2023, cu precădere cele referitoare la sumele acordate în vederea achiziționării de material lemnos, se mențin în plată, în aceleași condiții, și în primăvara anului 2024.

Astfel, noile criterii de acordare a ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie, prevăzute de Legea privind Venitul Minim de Incluziune (VMI), care a înlocuit Venitul Minim Garantat (VMG), se vor aplica doar pentru solicitanții care au depus cereri de acordare a ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie după data de 1 ianuarie 2024”. (…)

Actul normativ a fost aprobat de Guvern și pentru ca majorarea cu 13,8% a punctului de pensie, aplicată de la începutul anului, să nu afecteze drepturile de ajutor pentru încălzire deja stabilite și/sau plătite, cum este cazul ajutoarelor pentru cei care se încălzesc cu lemne și/sau alte materiale solide ori petroliere.

Totodată, se va aplica scutirea de la plata debitelor, în situația în care acestea au fost deja constituite prin decizia directorului executiv al agenției pentru plăți și inspecție socială județeană/a municipiului București”, transmitea Ministerul Muncii, potrivit Antena3 CNN.

Termen limită de retragere a banilor cash, 31 martie 2024

Fiind pe final sezonul rece, românii au posibilitatea să retragă banii necheltuiți cash de pe cardurile de energie.

Actele necesare pentru a încasa banii cash de pe cardurile de energie

Potrivit unui proiect de ordonanță, prin care se dorește reglementarea modului în care românii care au primit carduri de energie şi au achiziţionat lemne de foc, se pot încasa, în numerar, banii rămaşi pe acestea, scrie DCBusiness.

,,Conform prevederilor art. 7 alin. (51) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 166/2022, cu modificările şi completările ulterioare, prin excepţie de la prevederile alin. (5), beneficiarii prevăzuţi la art. 3 alin. (1) pot încasa în numerar, la oficiile poştale, sumele plătite pentru procurarea de lemn de foc, se arată în document.

Măsurile prevăzute la art. II din proiectul de act normativ vizează instituirea unor norme referitoare la posibilitatea ca beneficiarii prevăzuți la art. 3 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 166/2022, cu modificările şi completările ulterioare, care până la data prezentei ordonanțe nu au utilizat integral sumele de pe cardul de energie valabil pentru procurarea de lemn de foc, să le poată încasa începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, în numerar, integral, până la data de 31 martie 2024, la oficiile poştale, în termenul de valabilitate a cardurilor emise, corelativ cu prelungirea termenului de valabilitate dispus prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 101/2023 privind modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul fondurilor europene nerambursabile, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 425/2023.”, mai notează Antena3 CNN.

Acte necesare retragerii banilor cash

În vederea încasării sumei în numerar, beneficiarii de sprijin prezintă următoarele documente justificative:

  1. a) cardul de energie valabil la data la care se efectuează plata prin servicii de mandat poştal;
  2. b) actul de identitate al beneficiarului de sprijin;
  3. c) documentul/documentele justificativ/justificative emis/emise până la data de 15 martie 2024, cum ar fi avizul de însoţire a mărfii, factura, bonuri fiscale, prin care fac dovada că au achiziţionat lemn de foc pentru încălzire care este utilizat la locul de consum, prin înscrierea acestuia pe documentele justificative şi dovada achitării acestora către furnizorul de lemn de foc;
  4. d) în situaţia în care beneficiarul cardului de energie are alt domiciliu sau altă reşedinţă decât cel/cea care este inscripţionat/ inscripţionată pe cardul de energie, contractul privind furnizarea lemnului de foc la domiciliu sau reşedinţă împreună cu declaraţia pe propria răspundere că utilizează sprijinul pentru compensarea preţului la energie la adresa unde locuieşte.

Foto: Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3