Donaris 930 x 122

centenar

ACŢIUNE IMPRESIONANTĂ ÎN MIOVENI

Acţiune impresionantă în Mioveni. 100 de puieți de stejar și plută au fost plantați astăzi în Mioveni în cadrul campaniei „100 pentru 100”, lansat de Garda Națională de Mediu, în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA, pentru a marca Centenarul Marii Uniri din 1918.

Citiți și: Recensământ 2022: Sunt prevăzute amenzi usturătoare

Proiectul are ca obiectiv plantarea a câte 100 de arbori, ca număr simbolic, reprezentând Centenarul Marii Uniri, în fiecare județ al țării, pe plan local orașul Mioveni fiind ales drept partener al acestei acțiuni, alături de Direcția Silvică Argeș.

Reprezentanții ai Gărzii de Mediu Argeș, ai Primăriei Mioveni și ai Servicii Edilitare Pentru Comunitate Mioveni și silvicultori au mers în școlile și liceele din oraș, lansându-le elevilor provocarea de a planta și apoi a adopta câte un copac. Coordonați de organizatorii acțiunii, micii silvicultori voluntari au răspuns pozitiv proiectului, s-au implicat în munca de plantare, au săpat și udat, iar la final au promis că vor continua să îngrijească arborii plantați în curtea școlii și pe viitor.

Citiți și: Mioveni: Cupa Instituțiilor Publice și Cupa Presei la Darts
Plantarea copacilor a avut loc la școlile gimnaziale nr.1, „George Topârceanu” și „Liviu Rebreanu” și la Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” și a continuat cu o amplă acțiune în zona de picnic Făget, acolo unde au participat elevii Liceului Tehnologic și micii preșcolari de la Grădinița Ray Kindergarten din Ștefănești.

Toți copiii implicați în această acțiune au primit certificate de adopție pentru copacii plantați, un stimulent menit să-i responsabilizeze în activitățile cu caracter ecologic de zi cu zi.

Pe lângă marcarea momentului aniversar, acțiunea a constituit și un exemplu de responsabilitate față de mediu, urmărindu-se sensibilizarea cetățenilor în ceea ce privește respectul față de natură.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3