Donaris 930 x 122

politia arges

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR ARGEȘENI / ZECI DE AMENZI

Peste 150 de polițiști argeșeni, împreună cu specialiști I.T.M., precum şi jandarmi și pompieri argeșeni, dar și polițiști ai B.C.C.O. Pitești, au verificat 84 de societăți comerciale, cu activitate specifică de alimentație publică (restaurante, baruri, localuri de noapte), precum și în zona pietețor, centrelor comerciale, sălilor de jocuri de noroc, fiind aplicate în total 106 sancțiuni contravenținale, în valoare de 15.150 de lei.

Citiți și: Alertă în Argeș de ultim moment: Poliția transmite, acum, OFICIAL

Dintre acestea, 9 sancțiuni au fost aplicate reprezentanților unor societăți comerciale de pe raza municipiilor Pitești, Câmpulung, a orașului Topoloveni, precum și a Secțiilor de Poliție Rurală Bascov și Albota, ca urmare a nerespectării măsurilor de diminuare a riscurilor, aplicate de către agenții economici, pentru activități în spațiul public, privat sau închis, care constau în modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului unui număr limitat de persoane, dar și purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți.

Totodată, 87 de sancțiuni, în valoare totală de 5.750 de lei, au fost aplicate persoanelor care nu respectau măsurile de protecție individuală, 9 sancţiuni, în valoare de 2.900 de lei, au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială, iar o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată ca urmare a nerespectării măsurii de izolare, situația fiind comunicată către C.J.C.C.I., pentru a dispune asupra măsurilor care se impun.

Citiți și: Argeș. Fetița dispărută, acum!

Recomandările polițiștilor

Vă rugăm să conștientizați importanţa măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice din România şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infectiei cu Coronavirus. Astfel, măsurile sunt cu caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive la nivel personal, de limitare a riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune.

Având în vedere recomandările specialiștilor, conform cărora pericolul reprezentat de un număr ridicat de persoane infectate cu virusul SARS-COV 2 nu este nici pe departe trecut, *polițiștii argeșeni sunt la datorie permanent și vor acționa în sistem integrat, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu, pentru asigurarea respectării recomandărilor medicale specifice stării de alertă.*

Vă recomandăm să țineți cont de importanța, pentru noi toţi, a respectării restricțiilor şi totodată, *reamintim că scopul activității polițiștilor este respectarea normelor legale specifice perioadei prin care trecem.* De asemenea, polițiștii nu vor neglija abaterile de la normele de circulație pe drumurile publice sau de la cele de convieţuire socială, acționând în permanență pentru creșterea siguranței în deplasările pe drumurile publice, asigurarea ordinii şi liniştii publice, prevenirea infracţiunilor de orice gen, în special a celor împotriva patrimoniului şi a faptelor comise cu violenţă, dar şi cu măsuri de protejare a populaţiei împotriva activităţilor de comerţ ilicit și prevenirea sustragerii, transportului și a comercializării ilegale de material lemnos, în contextul măsurilor specifice stării de alertă.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90