930×122 CUMPANA 5

elevi

Activități preventive dedicate elevilor

În cursul săptămânii trecute, polițiștii argeșeni au desfășurat activități preventive în mai multe unități de învățământ, din municipiul Pitești, scopul acestora fiind creșterea gradului de siguranță al elevilor și cadrelor didactice, atât în privința respectării măsurilor specifice anti-Covid, cât și al securității și al nivelului de cunoștințe juridice.

Citiți și: Argeș: Tineri și neliniștiți, mergeau cu viteze amețitoare

Poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară Argeş au desfăşurat activităţi de verificare, dar și de informare, pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic. Acțiunile s-au desfășurat în Pitești, la Şcoala Gimnazială ,,Matei Basarab” și Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși”,

Au participat 120 de elevi și 6 cadre didactice.

Citiți și: Furtul de lemne, în floare în Argeș. Razie în județ

 

 

Au fost prezentate teme privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, absenteismului școlar, a faptelor de violență în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ. În cadrul temelor abordate, au fost prezentate aspecte privind prevenirea fenomenului de bullying, răspunderea penală și contravențională a minorilor și consecințele juridice ale săvârșirii de fapte ce contravin legii.

De asemenea, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități preventive, inclusiv alături de reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, în unități de învățământ din municipiul Pitești.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș fiind în desfășurare mai multe campanii preventive, care au drept public țintă copii.

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3