EcoMoto 930×122

percheziții argeș

Video/Update: Percheziţii în Piteşti, Bradu şi Costeşti

UPDATE: „De la primele ore ale dimineții, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, efectuează 38 de percheziții domiciliare în județele Argeș, Olt, Vâlcea și Gorj.

Citiți și: Percheziții! Fapte neînchipuite și ilegale: Trei tineri, săltați de mascați

Sunt vizate sediile unor societăți comerciale și locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

În Argeş, percheziţii au loc la Piteşti, Bradu şi Costeşti.

Citiți și: Argeș. Percheziții de amploare! Un primar s-a trezit cu mascații la ușă

VIDEO – Descinderi în Costeşti, la casa „Regelui” Stănescu

 

 

38 DE MANDATE

În ziua de 25 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, au pus în executare 38 de mandate de percheziție, în judeţele Argeș, Olt, Vâlcea și Gorj, la locuințele unor persoane și sediile unor societăți comerciale, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, administratorii ai trei societăți comerciale din județul Argeș, profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei (O.U.G. 92/2020), ar fi recrutat 68 de persoane, pe numele cărora ar fi încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, fără ca acestea să desfășoare activități. Scopul a fost de a obține subvenții, pe care le-ar fi folosit în interes propriu.

PREJUDICIU URIAŞ

Prejudiciul estimat este de 400.000 de lei. 4 persoane cercetate și alți 68 de martori vor fi conduși la sediul poliției, pentru audieri.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor serviciilor pentru acţiuni speciale din Argeș, Olt, Dâmbovița, Brașov, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți și Teleorman, precum și al jandarmilor Argeș, Olt și Brigăzii Mobile Frații Buzești Craiova.

Acțiunea a avut și suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română”, a transmis IPJ Argeş.

Ştirea iniţială

Percheziţii în Piteşti, Bradu şi Costeşti. La această oră, au loc mai multe percheziţii la locuinţele şi sediile de lucru ale unor persoane bănuite de angajări ilegale pentru a primi subvenţii de la stat pe timp de pandemie.

Cele mai multe suspiciuni de ilegalităţi ar fi în Costeşti, la casa „Regelui” Stănescu.

(Foto: descriptiv)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90