EcoMoto 930×122

cetățeni de onoare

3 PERSONALITĂȚI, CETĂȚENI DE ONOARE AI MIOVENIULUI

3 personalități, cetățeni de onoare ai Mioveniului. În programul evenimentelor dedicate Zilei Naţionale, autorităţile din Mioveni au inclus şi acordarea a 3 titluri de cetăţean de onoare. Distincțiile au fost oferite într-o ceremonie desfășurată astăzi în sala de ședințe a Primăriei Mioveni.

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

Prof. ing. Ion Victor Popescu, ing. dr. Constantin Galeriu și ing. Marin Ciocănescu au fost declaraţi oficial cetăţeni de onoare ai orașului Mioveni.

Gazdele evenimentului au fost primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache și senatorul Șerban Valeca, iar printre invitați s-au numărat reprezentanții delegațiilor din orașele înfrățite cu Mioveniul, angajați ai Primăriei și consilieri locali.

Citiți și: Exclusiv! Fetița care a căzut iar de la etaj, „e mai critic decât data trecută/Mama țipa foarte tare!”

Hotărârile de acordare a celor trei titluri de cetăţean de onoare au fost semnate pe 15 noiembrie 2018 într-o ședință a Consiliului Local Mioveni.

Ing. dr. Constantin Galeriu – 71 de ani

Personalitate marcantă în domeniul cercetării nucleare din România, cercetător științific gradul I, inginer și doctor în tehnologia de fabricație a elementelor combustibile nucleare pentru reactorii energetici, Constantin Galeriu a avut o carieră remarcabilă, în care și-a adus o contribuție deosebit de importantă la dezvoltarea unei ramuri extrem de importante și unice în industria nuclearelectrică din România.

Activitatea sa a fost recunoscută și apreciată de cele mai importante instituții și agenții de profil atât ale statului român, cât și la nivel european, pentru promovarea energiei nucleare în România și pentru contribuția adusă la susținerea programului nuclear românesc, prin înființarea și dezvoltarea singurei fabrici de combustibil nuclear din țara noastră, datorită căreia se asigură 20% din consumul de energie electrică la nivel național.

Ing. Marin Ciocănescu – 77 de ani

Cu peste 50 de ani de activitate intensă în domeniul industriei și cercetării nucleare din România, la onorabila vârstă de 77 de ani, ing. Marin Ciocănescu este în continuare un vector important de resurse științifice și profesionale, aflat încă în activitate la RATEN – ICN, fiind considerat unul dintre cei mai apreciați experți din România în problemele de securitate în instalațiile nucleare și activități asociate acestora.

Fost director al Institutului de Cercetări Nucleare din Mioveni, ing. Marin Ciocănescu a avut și continuă o carieră remarcabilă, în care și-a adus o contribuție deosebit de importantă la dezvoltarea și promovarea energiei nucleare în România, precum și în susținerea programului nuclear românesc, în contextul politicilor internaționale cu privire la sectorul nuclear și de neproliferare.

Din cei 51 de ani de activitate, 47 i-a petrecut pe platforma de cercetări nucleare din Mioveni, ocupând succesiv mai multe funcții de conducere în cadrul instituției: director general al Institutului de Cercetări Nucleare, director adjunct Securitate Nucleară ICN, director adjunct tehnic ICN, șef secție Reactor Nuclear TRIGA, consilier securitate nucleară ICN etc.

Prof. ing. Ion Victor Popescu – 76 de ani

Personalitate importantă în domeniul cercetării nucleare din România, recunoscut la nivel european, fizician, profesor și cercetător, Ion Victor Popescu a avut o activitate remarcabilă în dezvoltarea programului național de cercetare, dezvoltare și inovare în tehnologia nucleară.

Aproape 40 de ani i-a trăit pe platforma ICN-FCN din Mioveni, contribuind activ la dezvoltarea si implementarea unor proiecte extrem de importante pentru statul român, atât în plan științific, cât și din punct de vedere economic.

A ocupat numeroase funcții de conducere în sistemul de infrastructură critică național: coordonator al programului național de cercetare, dezvoltare și inovare “ORIZONT 2000”, șeful Departamentului Tratare Deșeuri Radioactive, coordonator al programului de gestionare a deșeurilor radioactive și a combustibilului uzat RATEN ICN Mioveni, coordonator al stației pentru sortarea minereului de uraniu și partener în cadrul a cinci proiecte naționale de cercetare în domeniul decontaminării și tratării deșeurilor radioactive.

Astăzi, tot în cadrul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri, cuplurile din Mioveni care au împlinit 50 de ani de căsătorie au fost premaite. Șapte cupluri din Mioveni au împlinit o jumătate de secol de convieţuire neîntreruptă.

Primarul Ion Georgescu a felicitat cuplurile longevive pentru fidelitatea, respectul şi înţelepciunea de care au dat dovadă în tot acest timp. Din partea administraţiei locale au fost oferite diplome „de aur”, șampanie, premii în bani şi flori.

La eveniment au participat oficialităţi locale și județene, angajaţi ai Primăriei, rudele celor premiaţi, consilieri locali şi consilieri judeţeni. Manifestarea a fost organizată de Primăria, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3