New Profesional Consult 930 x 122

alegeri

ADIO SCRUTIN POPULAR! PREȘEDINTELE JUDEȚULUI, ALES DE CONSILIERI

Plenul Camerei Deputaților a adoptat astăzi proiectul de lege referitor la alegerile locale, cu 278 de voturi pentru, 22 împotrivă şi 14 abţineri.

Citiți și: Sală de sport nouă pentru copiii unei comune din Argeș

Principala modificare privește modul de alegere a președintelui de Consiliu Județean. Potrivit proiectului, începând de anul viitor președintele de CJ nu va mai fi ales de cetățeni, prin scrutin popular direct, ci prin voturile, secrete, ale majorității simple a consilierilor județeni.

Proiectul stipulează astfel revenirea la sistemul folosit până la alegerile locale din anul 2004 inclusiv. În 2008 și în 2012 președinții de consilii județene au fost aleși prin votul cetățenilor.

Citiți și: ,,Nu am emoții! Mă oprește lumea pe holuri, pe scări!”

De asemenea, proiectul prevede ca primarii să fie aleși în continuare, ca și acum, într-un singur tur de scrutin.

Cum Camera Deputaților este for decizional, proiectul mai are nevoie doar de promulgare din partea președintelui țării pentru a deveni lege.

Tot astăzi Camera a votat ca primarii și președinții de consilii județene să poată face parte din adunările generale ale acționarilor la societățile locale de utilități publice.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90