SMART KIDS 930X122

calea bucuresti

ADMINISTRAȚIA IONICĂ ÎȘI BATE JOC DE BICICLIȘTI

Administrația Ionică își bate joc de bicicliști. După cum v-am informat, în Piteşti a avut loc recent o Paradă a bicicletelor (amănunte și imagini, AICI). Un obiectiv al acțiunii a fost conştientizarea autorităţilor cu privire la necesitatea amenajării în tot municipiul de piste pentru bicicliști legate între ele printr-o rețea cu cap și coadă, aşa cum se întâmplă peste tot în lumea civilizată.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Până acum, însă, nici la acest capitol, ca la multe altele, Primăria Pitești nu a ieşit din logica promisiunilor care nu sunt materializate şi a proiectelor făcute pe picior.

În anumite zone, începând din mandatul de primar al lui Tudor Pendiuc și ulterior în mandatul lui Cornel Ionică, au fost amenajate aşa-zise piste pentru bicicliști, așa-zise pentru că nu au legătură între ele, deci sunt inutilizabile şi nesigure.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

De exemplu, pistele de pe strada Basarabiei „dau” fix în intersecţia cu Calea Craiovei și, respectiv, bulevardul Petrochimiştilor, fără a mai avea legături. De asemenea, pista pentru bicicliști de pe strada Nicolae Dobrin începe în zona unei firme de pompe funebre şi se termină în sensul giratoriu de pe strada Smeurei. În Centru, pistele de pe Calea Bucureşti (foto) se „proptesc” în bulevardul I.C. Brătianu sau în intersecţia de la Podul Viilor.

Primăria promite că va aloca 2.000.000 de euro din bani europeni pentru realizarea de noi piste pentru bicicliști, la fel cum promite că va da 600.000 de euro pentru un sistem bike-sharing (subiectul pe larg, AICI). Însă pentru aceste proiecte încă nu există termene de execuție, administraţia locală aflându-se abia în faza redactării documentaţiilor. Piteștenii s-au săturat de proiecte trâmbițate pompos de ani de zile de Cornel Ionică fără ca ele să fie concretizate.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA