EcoMoto 930×122

parcare_handicapati

Amenzi mai mari pentru soferii indisciplinati

Pitestenii, ca de altfel toti cei care vor parca pe locuri rezervate persoanelor cu handicap vor avea parte de o surpriza neplacuta. Surpriza va fi dubla, si asta deoarece autoritatile vor aplica amenzi mai mari pentru parcarea pe locurile rezervate persoanelor cu handicap, dar vor recurge si la o masura care va atrage alte cheltuieli in plus pentru soferul care incalca legea.

Deoarece tot mai multi cetateni incalca semnificatia semnelor de circulatie care rezerva locurile de parcare pentru persoanele cu handicap, autoritatile locale au decis sa ia masuri. Astfel, a fost elaborat un proiect de hotarare conform caruia „parcarea altor mijloace de transport in locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semn international pentru persoane cu handicap se va sanctiona cu amenda de la 200 de lei la 1.000 de lei”.

In plus, va fi aplicata si sanctiunea „ridicarii mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”. Altfel spus, soferii care parcheaza pe locurile persoanelor cu handicap, desi nu au acest drept, se vor alege si cu amenda, si cu ridicarea masinii pentru care, de asemenea, trebuie sa plateasca o taxa de pana la 300 de lei pentru a o recupera.

Proiectul modifica si completeaza o hotarare de Consiliu din acest an care prevede unele masuri pentru fluidizarea traficului rutier in municipiul Pitesti.

Proiectul va fi inaintat Consiliului Local al municipiului Pitesti spre aprobare, urmand sa intre in vigoare chiar din luna iunie. Punerea in aplicare a acestui proiect coincide cu reluarea activitatii de ridicare a masinilor parcate neregulamentar in municipiul resedinta de judet al Argesului.

{loadposition inside}

 

 

 

 

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90