930×122 CAPRA 5

ani

ANI: VICEPRIMAR ARGEȘEAN, INCOMPATIBIL

ANI: Viceprimar argeșean, incompatibil. Agenția Națională de Integritate a anunțat cu puțin timp în urmă că viceprimarul municipiului Câmpulung Muscel, Mărgărin Șerban Blidaru (49 de ani, membru PSD), s-a aflat în incompatibilitate.

Citiți și: Pitești – Se aranjează cărțile pentru un nou viceprimar ?

„În perioada 24 iunie 2016-28 septembrie 2017 a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de reprezentant al Consiliului Local în Consiliul de Administrație al Școlii de Muzică Câmpulung, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, informează ANI.

Articolul invocat de ANI prevede că „funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: […] d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice […]”.

Citiți și: DUMITRU TUDOSOIU PREDĂ DIN NOU. A REVENIT LA “BRĂTIANU” SIMULTAN CU PRELUAREA UNUI NOU MANDAT DE CONSILIER LOCAL

Potrivit legii, „persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Viceprimarul Câmpulungului poate contesta în justiție concluzia ANI.

555×222  MAIA

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90