Donaris 930 x 122

ani

ANI: VICEPRIMAR DIN ARGEȘ, INCOMPATIBIL

ANI: Viceprimar din Argeș, incompatibil. Viceprimarul comunei argeșene Bogați, Nicolae Călinel, a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate. ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni.

Citiți și: Pitești – Se aranjează cărțile pentru un nou viceprimar ?

”În perioada 21 iunie 2012 – 23 mai 2018, a deținut și exercitat funcția de viceprimar simultan cu calitatea de administrator în cadrul unei societăți comerciale, respectiv cu cea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale „Radu cel Mare” Bogați (în anul școlar 2016 – 2017).

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Citiți și: DUMITRU TUDOSOIU PREDĂ DIN NOU. A REVENIT LA “BRĂTIANU” SIMULTAN CU PRELUAREA UNUI NOU MANDAT DE CONSILIER LOCAL

De asemenea, întrucât în declarațiile de interese depuse în calitate de viceprimar persoana evaluată nu a menționat funcția de administrator al societății comerciale, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni, județul Argeș, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracţiunii de fals în declarații, prevăzută de dispozițiile art. 326 din Legea nr. 286/2009”, arată Agenția.

Art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 prevede că „(1) Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: […] d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice […]”.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441