Donaris 930 x 122

consiliul local

APARE O NOUĂ TAXĂ ÎN PITEŞTI

Apare o nouă taxă în Piteşti. După cum v-am informat, Primăria Piteşti a lansat în dezbatere publică un proiect cu privire la stabilirea cuantumului taxelor şi impozitelor locale din municipiu pentru anul 2020, proiect care ulterior va fi supus votului în Consiliul Local.

Citiți și: Pitești: Atelier de creație gratuit pentru copii, în Piața Primăriei

Pe lângă faptul că va majora obligaţiile fiscale locale cu indicele inflaţiei, conducerea Primăriei a decis să instituie şi taxe noi.

Astfel, la articolul 12 al proiectului de hotărâre se arată că „se instituie taxa pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe pentru care se vor aloca sume aferente cotei de contribuţie a proprietarilor, în condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe”.

Citiți și: Apare o nouă taxă pentru fiecare locuință

Conform proiectului, taxa pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe „se va stabili în funcţie de sumele avansate din bugetul local al municipiului Piteşti pentru asigurarea cotei de contribuţie aferente proprietarilor, în raport cu cotele-părţi indivize din proprietatea comună aferentă fiecărei proprietăţi individuale”.

Durata în care vor putea fi recuperate prin intermediul taxei sumele avansate se va stabili prin hotărâre a Consiliului Local, dar nu va putea depăşi 10 ani. Altfel spus, Primăria ar urma să achite anumite cheltuieli aferente asociaţiilor de proprietari pe care ulterior le-ar recupera de la proprietari prin taxa menţionată la articolul 12.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3