New Profesional Consult 930 x 122

autobuze

AUTOBUZE DE MILIOANE ÎN PITEȘTI

Autobuze de milioane în Pitești. Primăria Piteşti a transmis către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice documentele pentru cumpărarea cu bani europeni a 40 de autobuze ecologice pentru societatea de transport local a municipalității, Publitrans. Proiectul face parte din Planul de Mobilitate Urbană.

Citiți și: A început Simfonia Lalelelor! Live totul pe ePitești!

Potrivit Planului, investiția s-ar ridica la 20.000.000 de euro.

Alți 3.033.000 de euro ar urma să fie folosiți pentru construirea de staţii de alimentare a autobuzelor ecologice.

Citiți și: Surprize mult așteptate în Parcul Ștrand

Amintim că acum un an primarul Cornel Ionică anunța că municipalitatea studiază posibilitatea renunţării la cumpărarea de autobuze electrice, urmând ca în locul acestora să fie achiziționate autobuze care funcţionează pe gaz (subiectul pe larg, AICI).

Pe de altă parte, Primăria încă lucrează la documentaţia pentru modernizarea staţiilor de autobuz, unele dintre ele aflându-se într-o stare jalnică. Suma necesară pentru modernizarea a 99 de staţii este de 2.000.000 de euro, conform municipalității.

Rămâne de văzut când vor fi concretizate aceste proiecte. Până acum, în doi ani de mandat, administrația Ionică a dat mult din gură, dar a făcut puțin. Până una-alta, deocamdată condițiile de călătorie oferite de Publitrans sunt sub orice critică pe perioada verii (citiți AICI un material despre căldura sufocantă din autobuzele fără aer condiționat ale societății condusă de Manuel Rotaru). (Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90