Donaris 930 x 122

trafic

Autostrada Pitesti-Sibiu, din nou in atentia Guvernului

Proiectul de construire a autostrazii Pitesti – Sibiu, via Curtea de Arges, revine in actualitate. „Sansa” acestui proiect o constituie faptul ca autoritatile centrale nu au reusit sa gaseasca un partener privat pentru construirea autostrazii Brasov – Comarnic. De la vorbe pana la fapte, insa, este cale lunga. Cel care a dat sperante argesenilor ca proiectul poate prinde viata este nimeni altul decat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

 

 

Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, a declarat ca investitia de construire a autostrazii Sibiu – Pitesti devine prioritara pentru Guvern. Este vorba de o investitie de dezvoltare a culoarului 4 transeuropean de transport, investitie care se doreste a fi completata si cu lucrari la infrastructura de cale ferata. Totusi, niciun kilometru de autostrada nu va fi dat in folosinta in acest an, a spus Berceanu.

 

 Deoarece tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov s-a dovedit a fi prea scump de realizat, Ministerul s-a orientat catre autostrada spre Sibiu pentru care se intentioneaza realizarea unui parteneriat public-privat.

 

„Brasov-Comarnic trece pe locul doi, dupa Sibiu-Pitesti. Cred ca lucrarea in sine ar putea sa coste doua miliarde – doua miliarde si ceva de euro”, a precizat ministrul. Proiectului noului tronson de autostrada este gata, lipseste insa cel mai important lucru, si anume finantarea.

 

Finantarea ar putea fi insa asigurata printr-un contract de concesiune.

Ministrul Radu Berceanu nu este insa foarte apreciat de autoritatile din Arges. Asta pentru ca Berceanu a spus ca nu se justifica o investitie intr-o a doua centura a Pitestiului, investite solicitat cu insistenta dee autoritatile judetene si locale din Arges.

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3