NOR CURIER 930X122

mahala

Beleaua cu „mahalaua” din zona pasajului Magnolia din Piteşti

Paradoxal, o zonă centrală a Piteştiului este caracterizată de oameni ca fiind o „mahala”. Cine generează această situaţie? Ar fi vorba de doi „factori”.

Citiți și: UPDATE: CUPOLELE PASAJULUI MAGNOLIA VOR FI ÎNLOCUITE

Primul. Un grup de oameni ai străzii a căror prezenţă pe tronsonul Magnolia – Prefectură este deja „strămoşească”. Toată lumea îi ştie: jerpeliţi şi cu gura mare de la alcoolul ingerat de la primele ore ale dimineţii şi până târziu în noapte. Când nu mai au băutură, trag din pungă. Par periculoşi, deşi în „practică” dacă nu îi bagi în seamă poţi circula liniştit, fără teama că ai putea primi un picior în spate sau o sticlă în cap. În orice caz, este ruşinos pentru autorităţi să nu găsească o rezolvare a acestei probleme care persistă de ani de zile.

Al doilea – reclamă o cititoare. Tarabele amplasate în perimetrul Fortuna (Update: terenul este privat, precizăm faţă de ştirea iniţială unde scriam că este domeniu public) – unde se vând accesorii pentru telefoane, se montează folii, dar găseşti şi telecomenzi sau alte produse ieftine. Dincolo de imaginea sordidă (apropo, există un bazar în apropiere şi ar putea fi mutate acolo), eu unul nu am văzut să se dea bonuri fiscale.

 

 

Iată ce ne-a scris Maria D.

„Bună Seara. Vreau să vă spun că Piteștiul tinde să devină o mahala. În zona centrală a orașului Pitești s-au amenajat – nu ştiu cu ce fel de aprobări, fel și fel de gherete improvizate cu umbrele murdare. Unele dintre ele sunt chiar pe spațiul verde. Nu mai spunem că acei oameni ai străzii care de ani de zile creează probleme piteștenilor sunt un fel de angajați ai acestor patroni care vând telecomenzi și huse telefoane. Fac scandal, urinează și beau în spatele gheretelor lor”.

 

 

ePiteşti şi presa locală a relatat în numeroase rânduri despre această situaţie care pentru noi nu este nicidecum o surpriză. De fapt, tocmai aici e problema: deşi „se ştie” şi s-a scris „fără număr”, nu am văzut nicio măsură înspre rezolvarea problemei. Poate în 2022.

555×222 grota rece

Comentarii

5 comentarii

  • arw spune:

    Bravo din nou, pentru ca ai curaj sa spui lucrurilor pe nume!

  • Mariana Apostolicescu spune:

    E un peisaj de ghetou . Domnule Primar este KM 0 al Pitestiului aici. Ce se intampla cu orasul nostru?

  • Ion spune:

    „Apropo, exista un bazar in apropiere si ar putea fi mutate acolo” pai daca e e mahala, cum sa le muti o strada mai in colo? Ar trebui modernizate si puse intr o forma unitara cu alte spatii de vanzare, nu doar mutate mai in colo, nu asa se rezolva problema! Ar trebui rezolvata atat problema asta cat si problema bazarului, pentru ca toate sunt tot in zona centrala, diferenta e ca tarabele din discutie sunt la vedere, pe cand bazarul nu e la vedere.

  • Adi spune:

    E un oras de tarabagii si termopane puse cu bunavointa primariei .
    Stiu loc spatiu verde si altul candva parc acum este piata daca se poate numi asa cu 4 mese si lipite 2 aprozare. Cat cotizezi nu te da nimeni afara e ca si cum ai plati taxa dr protectie.

  • Alexandru spune:

    Dar despre puradeii exploatati de catre parinti . In zona fortuna .. ce ne spuneti?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90