New Profesional Consult 930 x 122

bloc

BLOC DIN PITEȘTI, DEMOLAT?

Bloc din Pitești, demolat? Primarul Cornel Ionică anunţă că va relua demersurile pentru o decizie finală în privința blocului G1 din zona cartierului Tudor Vladimirescu – Gară Sud.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

De ani de zile, autoritățile centrale nu sunt în stare sau nu vor să tranșeze lucrurile. Aşa numitul bloc fantomă (început înainte de 1989, neterminat nici până acum și care a devenit adăpost pentru aurolaci și focar de infecție) se află în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL). ANL nu l-a finalizat, însă, și nici nu dă semne că o va face.

„Vom merge la ANL şi vom discuta concret. Se mai poate face ceva – bine!, nu – blocul să fie demolat şi să se construiască de la zero altceva! Oricum, sunt semne de întrebare privind siguranţa construcţiei, care nici măcar nu este în conservare.”, spune primarul Piteștiului.

Citiți și: Ireal! Și-a construit o vilă pe un bloc cu opt etaje!

În vara anului trecut, Cornel Ionică anunța că i-a cerut și ministrului de atunci al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dîncu, finanțare prin ANL pentru încheierea lucrărilor la bloc. Fără rezultat. După cum reiterează acum primarul, se pune, însă, problema dacă structura de rezistenţă mai este bună şi dacă nu cumva va fi nevoie de demolare, iar nu de finalizarea lucrărilor. Și în toamna anului 2015 Cornel Ionică, pe atunci viceprimar, anunța că blocul va fi demolat. Detalii, AICI.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA