EcoMoto 930×122

amenzi

CÂND TE POATE AMENDA POLIŢIA LOCALĂ?

Când poate Poliţia Locală să amendeze un şofer.

Citiți și: Vestea momentului! S-a anunțat când va fi gata autostrada

În ultima săptămână, Poliţia Locală Piteşti a dat 109 amenzi, dintre care 70 pentru şoferi.

Trebuie ştiut însă faptul că Poliția Locală nu poate să oprească în trafic un şofer aflat la volanul mașinii sale dacă nu există un motiv bine întemeiat. Legea 155/2010 prevede că aceştia pot amenda un şofer doar dacă a oprit sau a staţionat neregulamentar, dacă a intrat pe drumuri marcate cu indicatorul „acces interzis” sau dacă gabaritul autoturismului impus pe anumite sectoare de drum a fost nerespectat.

Citiți și: Sancțiuni mari pentru oamenii care nu fac acest lucru

La fel, și pietonii care au traversat prin locuri nepermise s-au trezit cu amenzi. La nivel naţional, în primele zece luni ale lui 2016, 6.981 de conducători au au băgat mâna în buzunar pentru a plăti pentru diverse încălcări ale Codului Rutier, iar în 2015 numărul acestora a fost de 8.317.

Poliţiştii locali nu au voie să reţină actele, ci doar să le ceară explicând șoferului ce a greşit, nu au voie să constate dacă un conducător auto e băut. Pot să ceară sprijin dacă au vreun dubiu.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3