SMART KIDS 930X122

centura

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PASAJELE PROMISE

Aprobarea cu întârziere a bugetului de stat pentru anul 2017 a condus la aprobarea cu întârziere şi a bugetelor locale.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

În plus, Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) abia a trecut de faza alocărilor bugetare (Argeşul primind 720 de milioane de lei). Lucrările propriu-zise vor începe mult mai târziu, mai mult ca sigur la anul, ca urmare a procedurilor legate de licitaţii. Unele investiţii, deşi bugetate, nici măcar nu vor fi incluse în acest an în faza de licitaţii.

În Piteşti, bugetul total pentru anul în curs este de 382 de milioane de lei. Din această sumă, peste 70 de milioane au fost alocate pentru dezvoltare și cheltuieli de capital, adică pentru investiţii.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Unele proiecte urmau să fie finanţate de la bugetul local, unele de la bugetul de stat, iar altele din bugetul european. Cum stăm acum?

Din păcate, sunt investiţii care au fost incluse în bugetul pentru anul în curs, dar care se amână pe timp nedeterminat. Aici intră și construirea celei de-a doua centuri ocolitoare a Piteştiului (Guvernul nu a alocat sumele necesare), construirea unui nou pod peste râul Argeş (din acelaşi motiv), construirea unei săli polivalente şi modernizarea stadionului „Nicolae Dobrin” (idem), construirea unor pasaje rutiere (la fel) și a unor parcări supraterane (s-au opus cetăţenii din diverse zone ale oraşului).

Printre altele, din punct de vedere al infrastructurii rutiere municipalitatea își propunea ca până în 2020 să realizeze cu bani europeni și de la bugetul local următoarele:

-centura de vest a Piteștiului (Bascov – Albota)

-un nou pod peste râul Argeș

-pasaj rutier pe strada Lânăriei

-pasaj rutier în zona Calea Craiovei – bulevardul Frații Golești

-pasaj rutier în zona bulevardul Republicii – strada Maior Gheorghe Șonțu

-pasaj rutier în zona strada Maternității – bulevardul Republicii – strada Smeurei

-pasaj rutier în zona strada Negru Vodă – strada Calea Bascovului

-pasaj rutier în zona Târgul Săptămânal Pitești – Bradu.

Primăria susţine că face în continuare demersuri pentru materializarea proiectelor şi speră să obţină finanţările necesare în cel mai scurt timp. Deocamdată, ele par, mai degrabă, de domeniul fanteziei. (Foto: descriptiv)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA