930×122 CAPRA 5

budeasa

Centrul de vaccinare Budeasa, blocat de Guvern. Ce spune primarul Nicolae Rachieru

 

Citiți și: Aroganța puterii: Când se promite totul și se oferă nimic

Mai mulți primari din țară, inclusiv președintele Asociației Municipiilor din România, Emil Boc, au acuzat Guvernul, în special Ministerul Sănătății, că au lăsat autoritățile locale să se descurce cum pot în ceea ce privește înființarea și funcționarea centrelor de vaccinare anti-Covid 19.

Practic, primăriile sunt obligate să suporte din bugetele proprii – și așa sărăcite din cauza pandemiei – costurile generate de aceste centre.

Citiți și: Pitești: Pieton lovit de mașină, în Centru!

O situație similară este și la Budeasa, acolo unde primarul Nicolae Rachieru spune că poate pune la dispoziție un dispenar nou-nouț pentru centrul de vaccinare, dar afirmă că nu poate suporta, din bugetul local, cheltuielile.

„La Budeasa pot pune la dispoziție, pentru vaccinarea populației contra COVID, un dispensar nou, care încă nu a fost dat în folosință. Dispune de toate dotările necesare și poate fi folosit pentru vaccinare. Dar noi, ca primărie, nu ne permitem să suportăm cheltuielile. Anul 2020 a fost unul extrem de greu la nivel național și nici Budeasa nu face excepție. Am încheiat anul 2020 cu deficit bugetar și am început anul 2021 tot cu deficit bugetar, deci nu ne permitem cheltuieli suplimentare cu un centru de vaccinare COVID”, a declarat primarul Nicolae Rachieru

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3