Donaris 930 x 122

andra

CONCERTELE DIN PITEȘTI, ”ORCHESTRATE” DE O SINGURĂ FIRMĂ

Concertele din Pitești, ”orchestrate” de o singură firmă. Pentru organizarea unui concert în aer liber într-un oraș, pe lângă cel care plătește sau cel care prestează spectacolul este nevoie și de implicarea mai multor factori.

Citiți și: A început Simfonia Lalelelor! Live totul pe ePitești!

Ca de pildă, o firmă a cărei principală activitate este organizarea unor astfel de evenimente. Normal este ca firma care organizează să obțină un profit din acest ”aranjament”, Primăria să obțină un preț cât mai scăzut pentru concert, iar artiștii să își încaseze onorariul pentru activitatea prestată.

În ceea ce privește concertele susținute de diferiți artiști în Pitești, cel puțin concertele din august 2017 și până în prezent, ele au fost ”aranjate” de o singură firmă, al cărei nume preferăm deocamdată să nu îl facem public.

Citiți și: Surprize mult așteptate în Parcul Ștrand

Astfel, fie că a fost Delia, fie Carla’s Dream sau Andra sau fie că vorbim despre concertul susținut de Smiley cu ocazia Zilelor Piteștiului, firma organizatoare este aceeași. Nu este o firmă mare, din contră!

Ne vine greu să credem că doar o singură firmă, mereu aceeași, este ”capabilă” de ceva vreme să ofere aceste servicii. Dacă este cea mai bună, de ce sumele pe care municipailtatea, din banii contribuabililor, le alocă pentru aceste spectacole sunt atât de mari? Zeci de mii de euro plătește Primăria Pitești pentru un concert a cărui durată abia dacă atinge o oră.

Întrebăm, așa cum am mai făcut și cu altă ocazie (detalii, AICI): banii sunt dați pentru spectacolul susținut de artiști (la care se adaugă scena, sonorizarea, luminile, prezentatorul) sau sunt și alte interese la mijloc?

De ce municipalitatea plătește pentru un concert live de aproximativ o oră al lui Carla’s Dreams (la care se adaugă costuri cu scena, luminile, prezentatorul, etc.) 33.000 de euro, în condițiile în care valoarea de piață a unui program susținut de această trupă nu depășește jumătate din suma respectivă? Amănunte, AICIDe ce Primăria Pitești face „afaceri” pe bani publici și numai cu o anumită firmă?

Le atragem atenția organelor abilitate, ca de fiecare dată, să verifice amănunțit astfel de activități organizate de instituțiile publice, instituții care „jonglează” cu bugete generoase! 

Piteștenii nu au un spital nou, nu au o sală polivalentă, nu au drumuri bune, nu au stații de autobuz civilizate și lista poate continua. Au, în schimb, taxe și impozite mai mari și concerte plătite cu bani grei și „orchestrate” de o singură firma! Nu este cam suspect? Vom reveni. 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90