NOR CURIER 930X122

spep

CONTRACTELE SPEP-ULUI, ȚINUTE LA SECRET. CURTEA DE CONTURI, ANAF-UL, SE AUDE?

Contractele SPEP-ului, ținute la secret. Curtea de Conturi, ANAF-ul, se aude? ”Dumnealui (n.r. – Constantin Zichil) este ordonator terțiar de credite și are instituții care îl controlează, Curtea de Conturi, ANAF-ul…” – este o parte din declarația pe care ne-a acordat-o primarul municipiului Pitești, Cornel Ionică, la finalul săptămânii trecute.

Citiți și: Surprize mult așteptate în Parcul Ștrand

În ce context a fost făcută această declarație? I-am cerut primarului un punct de vedere referitor la faptul că directorul Serviciului Public pentru Exploatarea Patrimoniului Municipiului Pitești nu ne-a oferit niște răspunsuri cerute în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Mai exact, îi solicitasem directorului Zichil să ne precizeze care sunt publicațiile cu care instituția pe care o conduce a avut și are încheiate contracte de promovare, informare și publicitate în anii 2017 și 2018. Totușide ce ar avea nevoie de promovare o astfel de instiutuție? Sursele noastre spun că există multe asemenea contracte!

Citiți și: Premieră la Pitești Arena! Nu s-a întâmplat în toată Europa

Constantin Zichil a ocolit răspunsul și ne-a recomandat să accesăm platformele SEAP și SICAP. Subiectul, pe larg, AICI. Adică, pe românește, vrea să ne „aburească”, dar nu prea se poate.

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, am mai transmis o cerere pe e-mail, în baza aceleiași legi, în speranța că a treia oară vom primi răspunsul solicitat. Din păcate, SPEP-ul nici măcar nu a confirmat primirea solicitării. Nu-i nimic, vom merge să o depunem la secretariatul instituției. Dacă SPEP-ul nu ne va răspunde la cererile depuse în baza legii 544, ePitești își rezervă dreptul de a merge în instanță și a rezolva aceasta problemă pe cale judecătorească.

Drept urmare, pentru că directorul Constantin Zichil sfidează cu nerușinare opinia publică, nerăspunzând complet și concret unor întrebări de interes public, atragem atenția autorităților abilitate să intervină.

După cum însuși primarul municipiului Pitești, Cornel Ionică, ne-a declarat că Zichil este controlat de Curtea de Conturi, de ANAF, dar și de alte instituții, sesizăm public autoritățile menționate de edil, dar și altele care au atribuții, să verifice modul în care SPEP-ul a încheiat contracte de promovare, informare și publicitate și de ce o astfel de instituție are nevoie să își promoveze acțiunile. Vom urmări subiectul.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90