930×122 CAPRA 5

calea bascovului

CORNEL IONICĂ, MARE „CTITOR” DE PASAJE

Cornel Ionică, mare „ctitor” de pasaje. Primăria Pitești a propus Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) finanţarea de la bugetul de stat a construirii unui pasaj rutier subteran în zona strada Calea Bascovului – strada Negru Vodă din nordul municipiului.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Potrivit proiectului, valoarea pasajului s-ar ridica la 17.000.000 de euro, iar durata de execuţie ar urma să fie de 3 ani.

Vom vedea ce răspuns va da Compania Națională de Investiții cu privire la finanțarea acestui proiect, proiect care, susține Primăria lui Ionică, ar putea contribui la fluidizarea traficului rutier într-una dintre cele mai aglomerate zone ale Piteştiului.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Ideea este mai veche, o știm cu toții. Vă reamintim că Primăria își asumase ca până în anul 2020 Piteștiul să aibă gata și acest pasaj, ca și alte investiții în infrastructura rutieră. Până acum, însă, nici măcar un singur proiect nu a trecut la faza de execuție. Tipic pentru administrația Ionică: multe vorbe, puține fapte.

Printre altele, din punct de vedere al infrastructurii rutiere municipalitatea își propunea ca până în 2020 să realizeze (inițial cu bani europeni și de la bugetul local) următoarele:

-centura de vest a Piteștiului (Bascov – Albota)

-un nou pod peste râul Argeș

-pasaj rutier pe strada Lânăriei

-pasaj rutier în zona Calea Craiovei – bulevardul Frații Golești

-pasaj rutier în zona bulevardul Republicii – strada Maior Gheorghe Șonțu

-pasaj rutier în zona strada Maternității – bulevardul Republicii – strada Smeurei

-pasaj rutier în zona strada Negru Vodă – strada Calea Bascovului

-pasaj rutier în zona Târgul Săptămânal Pitești – Bradu (AICI, subiectul pe larg).

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90