SMART KIDS 930X122

consiliul judetean

DAN MANU AMENINȚĂ CĂ FACE PLÂNGERE ÎN SCANDALUL DE LA SJU PITEȘTI

În urmă cu puțin timp, Consiliul Județean Argeș a comunicat: „Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a avut dreptate. Ministerul Sănătății a confirmat faptul că numirea de către președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a managerilor de spitale începând cu data de 18 mai 2020 este perfect legală.

Citiți și: Atenție! Se lucrează pe drumurile județene!

Ministerul Sănătății a răspuns solicitării Consiliului Județean Argeș privind atribuțiile de numire a managerilor de spitale aflate în subordinea administrației județene. Din analiza actelor normative cu putere de lege, respective OUG nr.70/2020 și Legea nr. 55/2020, începând cu data de 18.05.2020 Ministerul Sănătății nu mai deține atribuția de eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul unităților sanitare subordinate autorităților administrației publice locale, se precizează în răspunsul Ministerului Sănătății (n.r. – click pe imagine pentru vizualizare):

Ca urmare a răspunsului primit de la Ministerul Sănătății, Consiliul Județean Argeș va analiza oportunitatea sesizării organelor în drept cu privire la faptele săvârșite de cei în cauză.

Citiți și: Cheltuieli salariale uriașe la Consiliul Județean

Vă reamintim că, pe data de 18 mai 2020, președintele Dan Manu, în baza Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a emis dispozițiile de numire în funcții de conducere la nivelul spitalelor, cu aplicabilitate din aceeași zi, contestate și discutate de cei în cauză”. 

Ieri Dan Manu i-a demis din funcții pe Tiberiu Irimia și Gheorghe Frătoaica de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Pitești, la capătul unei perioade de scandal cu cei doi și cu Instituția Prefectului (subiectul pe larg). (Sublinierea aparține redacției) 

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

New Profesional Consult 570×90