Donaris 930 x 122

gunoi

DEBANDADĂ ÎN RĂZBOIENI

Debandadă în Războieni. La sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, am atras atenția asupra unui adevărat focar de infecţie (gunoaie și șobolani) format pe malul văii de la capătul blocului C4 din cartierul Războieni (subiectul pe larg, AICI).

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Între timp, Primăria a făcut verificări şi informează că focarul este generat de cetăţeni care aruncă la voia întâmplării gunoaie pe terenurile din zonă, terenuri care au fost retrocedate şi care, deci, nu aparţin domeniului public.

Proprietarii privați sunt cei care trebuie să le îngrădească şi să asigure curăţarea lor.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

„Pe lângă aceste retrocedări, există şi constrângeri legislative (spaţiului verde nu i se poate schimba destinaţia, fiind obligatorie și o distanţă minimă de la ferestrele locuinţelor la punctul de colectare etc.), care face foarte dificilă amenajarea unui nou punct de colectare a deşeurilor menajere în zonă. Vom căuta, însă, soluţii în continuare.”, informează municipalitatea.

În mod normal, Primăria ar trebui să treacă, prin Poliția Locală, la amendarea proprietarilor și a indivizilor care aruncă deșeurile la voia întâmplării. De asemenea, potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local, proprietarii ar trebui să achite un impozit pe terenurile respective cu 300% majorat față de nivelul obișnuit, pentru că le-au lăsat în paragină. (Foto: descriptiv – cartierul Războieni) 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA