New Profesional Consult 930 x 122

arie naturală protejată

DECIZIE ISTORICĂ LUATĂ AZI! PE CÂND ȘI PĂDUREA TRIVALE?

Zona naturală „Acumulare Văcărești” a fost declarată parc natural, cu denumirea „Parcul Natural Văcărești”, și a fost instituit regimul de arie naturală protejată, conform unei hotărâri adoptată astăzi de Guvern. Astfel, Parcul Natural Văcărești devine prima arie protejată urbană a țării și cel mai mare spațiu verde al Capitalei.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Suprafața totală pe care s-a instituit aria naturală protejată este de 186 de ha și se compune din teren proprietate publică, aflat în administrarea Administrației Naționale ”Apele Române”, și teren proprietate privată, deținut de persoane fizice, pentru care la promovarea planului de management se va avea în vedere să se prevadă compensații pentru respectarea regulilor restrictive ori pentru măsurile de conservare instituite, anunță Guvernul printr-un comunicat de presă transmis pe adresa redacției noastre.

„Managementul Parcului Natural Văcărești va urmări menținerea celui mai mare spațiu verde al Bucureștiului prin protejarea diversității biologice și oferirea publicului a unor posibilități de recreere și ecoturism, fiind, totodată, o excelentă platformă pentru activități educaționale și științifice.”, precizează sursa citată.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Este o decizie istorică pentru București și România, decizie prin care Parcul Natural Văcărești, cu peste 97 de specii protejate, va deveni cel mai mare parc natural urban din Europa.

Asociațiile implicate în acest demers sunt „Parcul Natural Văcărești”, „Salvați Dunărea și Delta” și „Let`s Do It, Romania!”.

Amintim că de ani de zile autoritățile locale încearcă declararea pădurii Trivale (foto) din Pitești drept arie naturală protejată. Cel puțin deocamdată, fără succes. Inițiativa a fost reluată recent de noul prefect de Argeș, Cristian Soare. Detalii, aici: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/padurea-trivale-arie-protejata-primul-pas. Dacă proiectul va fi aprobat de Guvern, în pădurea Trivale tăierile de arbori vor fi complet interzise.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90