NOR CURIER 930X122

comisia europeana

DIRECTORI INFLUENȚI, REUNIUNE ÎN ARGEȘ

Directori influenți, reuniune în Argeș. Timp de două zile, pe 21 și 22 martie 2019, Argeșul este gazda reuniunii directorilor în domeniul managementului chimicalelor din ministerele mediului ale unor țări membre UE (Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Lituania, Olanda, Polonia, Marea Britanie și România) și a directorilor de la Agenția Europeană pentru Produse Chimice și de la Comisia Europeană.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

La deschiderea evenimentului, desfășurat sub egida președinției României la Consiliul Uniunii Europene, au fost prezenți și vicepreședintele Senatului României, senatorul Șerban Valeca, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședinta Simona Brătulescu, prefectul Emilian Dragnea, subprefectul Adrian Bughiu și viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Pitești, Sorin Apostoliceanu.

Participanții, directori de resort din ministerele mediului ale țărilor UE, alături de specialiști în domeniu din mediul științific și economic, discută despre evaluarea progreselor înregistrate în vederea atingerii obiectivului de minimalizare a efectelor adverse ale substanțelor chimice asupra sănătății umane și mediului, integrarea bunei gestionări a substanțelor chimice și a deșeurilor, precum și despre implementarea acordurilor multilaterale cu privire la produsele chimice și deșeuri și a altor convenții relevante.

Citiți și: Premieră în Argeș! Dotări vitale!

Președintele Consiliului Județean Argeș a punctat necesitatea de a gestiona cât mai eficient substanțele chimice periculoase printr-un control cât mai strict al tuturor tipurilor de deșeuri, astfel încât impactul acestora asupra calității vieții și a mediului să fie cât mai diminuat.

”Substanțele chimice au un rol esenţial în societatea zilelor noastre. Le folosim în fiecare zi, de la medicamente la maşini şi de la materiale de construcţii la jucării.

Însă tocmai larga utilizare a substanţelor şi preparatelor chimice, cu proprietățile lor benefice sau uneori periculoase, ne obligă să fim extrem de atenți la efectele acestora asupra mediului şi asupra sănătăţii populaţiei.

Județul Argeș este preocupat de gestionarea controlată a tuturor tipurilor de deșeuri și în acest sens a implementat împreună cu autoritățile locale proiectul privind managementul integrat al deșeurilor.

Astfel, au fost închise toate depozitele neconforme, prin această acțiune limitând posibilitatea unor deversări necontrolate de deșeuri periculoase, a fost creată o infrastructură pentru colectare, transport, tratare și depozitare controlată, ceea ce face din județul Argeș un exemplu de bună practică la nivel național.

Suntem, în egală măsură, preocupați de controlul și trasabilitatea deșeurilor chimice și periculoase, pentru a crește calitatea vieții, sub toate aspectele – ecologic, economic și social.

Ca urmare a riscului pentru mediu şi sănătatea umană reprezentat de substanţele şi preparatele chimice periculoase, managementul şi monitorizarea acestora prezintă interes deosebit din partea tuturor factorilor responsabili la nivelul județului Argeș, autorități publice locale și județene, agenți economici și societate civilă”, a spus Dan Manu.

“Oaspeții vor cunoaște ospitalitatea și tradițiile argeșene prin intermediul unei expoziții de produse specifice județului, desfășurată sub genericul ”Fabricat în Argeș”.

Vor avea posibilitatea de a gusta vinul de Ștefănești, cașcavalul de Brădet, magiunul de Topoloveni, covrigul mscelean și merele Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti-Mărăcineni, în acordurile melodiilor populare interpretate de orchestra Doina Argeșulu și de soliștii Centrului Cultural Județean Argeș”, informează CJ.

Deschiderea evenimentului a avut loc în incinta hotelului Ramada din Pitești.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90