930×122 CAPRA 5

consiliul judetean

DRUM DIN ARGEȘ, REPARAT DIN TEMELII

Drum din Argeș, reparat din temelii. Cea mai mare licitaţie din Argeș de după Revoluţie, așa cataloghează Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, licitația pentru desemnarea constructorului care va reabilita din temelii drumul județean 503.

Citiți și: Un milion € pentru modernizarea unui drum județean

Manu a anunțat astăzi începerea procedurilor birocratice pentru acest proiect, finanțat cu bani europeni, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea investiției, potrivit sursei citate, se ridică la aproape 100.000.000 de lei.

„Dacă nu vor fi contestaţii şi dacă totul va decurge cum trebuie, estimez că prin aprilie anul viitor vor începe lucrările”, informează preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Citiți și: Argeș! Localnicii se freacă la ochi! ”Nimeni nu credea vreodată!”

Printre altele, pe lângă lucrările de reparații și reasfaltare a părții carosabile, vor fi amenajate trotuare (cu o lățime de 1-1,50 de metri) pe ambele părți ale carosabilului și șanțuri de pământ și de beton pentru colectarea apelor pluviale de pe suprafața carosabilă a drumului.

De asemenea, vor fi construite podețe de acces la proprietăți. Vor fi amenajate și 14 noi stații de autobuz.

„Modernizarea infrastructurii rutiere va conduce la obţinerea unor viteze medii de traversare a localităților de circa 50 km/h, iar vitezele medii estimate pentru parcurgerea sectoarelor dintre localități vor fi de circa 70 km/h. Astfel, viteza medie de circulație va crește de la 27,8 km/h în prezent, la aproximativ 62,9 km/h, ceea ce reprezintă o creștere cu 126% a vitezei de circulație, iar durata de traversare se va reduce cu aproximativ 50 de minute (56%)”, potrivit beneficiarului proiectului, Consiliul Județean Argeș.

Cu o lungime de peste 42 de kilometri, DJ 503 este cuprins între limita cu județul Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja – Catanele (DJ 702 G). (Foto: descriptiv) 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3