Donaris 930 x 122

cartiere

„EXPO-PORC”. ÎN PITEȘTI, CARTIERELE NIMĂNUI

„Expo-Porc”. În Pitești, cartierele nimănui. De Crăciun și Anul Nou, poate mai mult ca oricând, domeniul public al Piteștiului este în cartiere ca un sat fără câini: petarde, mizerie, acte de vandalism.

Citiți și: Simfonia Lalelelor, luată cu asalt de polițiștii locali. Sancțiuni usturătoare

Fotografiile pe care vi le prezentăm au fost făcute azi dimineață în Expo-Parc (la felul cum arată, i-am putea spune „Expo-Porc”!), în cartierul Ceair. Odată cu apa, în lacul bătrânului parc au înghețat și PET-uri, sticle și… un coș stradal de gunoi.

Citiți și: Pitești. Parcări supraterane în fiecare cartier!

Cum până astăzi, de ani de zile, nu am auzit ca autorul vreunui act de vandalism să fie identificat și amendat de Poliția Locală Pitești, nu ne așteptăm ca de această dată să fie altfel.

Poate vor fi polițiștii locali mai eficienți după suplimentarea numărului de camere video de supraveghere stradală? Poate, deși randamentul lor nu a crescut odată cu instalarea primelor camere video.

Da, desigur, nu putem cere ca la fiecare colț de stradă să vegheze un polițist (totuși, între paranteze fie spus, în urmă cu doar câțiva ani, în Expo-Parc exista un punct de pază, desființat ulterior). Pe de altă parte, însă, nici nu putem accepta că astfel de fapte rămân la infinit nepedepsite. Lipsa de educație (uriașă în Pitești, ca de altfel în mai toată România) trebuie amendată. În caz contrar, realitatea o dovedește, actele de vandalism vor continua, dacă nu se vor înmulți.

Acte de vandalism, curățenie precară, spații verzi neîngrijite, iluminat public deficitar – sunt doar câteva dintre problemele pe care piteștenii le au în cartiere.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90