Donaris 930 x 122

mocirlă

FOTO: Pitești, secolul 21. Zona de care și taximetriștii fug ca dracu’ de tămâie

Steliana A. locuiește de 8 ani în zona Tancodrom. Și-a vândut apartamentul ca să-și facă aici casa la care visa de mult. A ridicat-o cu eforturi mari și speranțe  și mai mari pentru ea, soțul și copiii lor. La aproape un deceniu de când a cumpărat terenul, drumul care o leagă de civilizație arată neschimbat.

Citiți și: Oficial! Decizie cu privire la Parcul Industrial făcut de un milionar piteștean

 

Aceeași mocirlă, de 10 ani

Citiți și: VIDEO: CUM SE ZBAT PRIN NOROAIE LOCALNICII DIN COMUNA ÎN CARE ASFALTUL S-A TURNAT PE IARBĂ

Un fel de potecă bătătorită pe un câmp ce s-a umplut de case, blocat într-o bulă mocirloasă a timpului, căci strada sa și cele adiacente devin o mare de noroaie după fiecare ploaie serioasă.

„Așa arată cartierul Tancodrom din Pitești. Sau, cel puțin, o parte a lui. De 8 ani, nimeni nu face nimic”, e strigătul neputincios al femeii care locuiește pe strada Nicolae Brânzeu.

 

„N-avem cum să ducem copiii la școală”

Coșmarul femeii și al vecinilor ei e din ce în ce mai negru. La picior nu pot lua drumul decât atunci când pământul e uscat, iar când plouă, nici taximetriștii nu se mai încumetă să-și înece mașinile în mocirlă.

„Nu putem să ieșim de aici, e cirmoacă, n-avem cum să ducem copiii la școală, ne-am terminat mașinile, nu mai vorbesc de gunoaie. E jalnic drumul, jalnic!  Fetița mea învață la școala 13 din Trivale. Ca să meargă pe jos, ajungea la asfalt plină de noroi. A trebuit să o trimit cu taxiul, că n-am avut altă soluție, până când am ajuns să mă cert și cu taximetriștii pentru că nu voiau să mai vină pe străzile noastre. Săptămâna trecută, unul dintre taximetriștii care au venit să ia fata de acasă a început să înjure. Bine, a înjurat drumul, nu pe fată, dar e deranjat, iar în curând n-o să mai avem cu ce ieși de aici”, mai spune, pentru ePitesti.ro, Steliana A.

„Eu v-am pus să vă luați teren în câmp?!”

A pierdut șirul sesizărilor făcute de ea și vecinii săi către Primăria Pitești.

„Nu ne bagă nimeni în seamă. Sesizări la Primărie am făcut mai mulți de pe aici. Eu, una, ultima dată, acum doi ani, când am sunat să-i rog să ia măsuri, măcar piatră să ne mai pună. Mi s-a spus la telefon: „Eu v-am pus să vă luați teren în câmp?!”, povestește, pentru ePitești.ro, Steliana A.

„Degeaba avem noi case mari când suntem dezastru”

Și, de parcă noroaiele nu sunt suficiente ca să facă din străzile Tancodromului un coșmar, fiecare depozitează ce are chef în drum.

Unul dintre proprietari, spre exemplu, a ocupat carosabilul – dacă-i putem spune totuși așa – cu o baracă pe care, din 2019, n-a mai clintit-o din drum.

„Persoana aceasta are două vile în curte, piscină și stă cu baraca aia în drum de mai bine de 2 ani. Nimeni nu se sesizează. O ocolim zilnic. Mie mi se pare că suntem ca într-un cătun de lumea a treia. Degeaba avem noi case mari când suntem dezastru… Nu vă mai spun de cei care locuiesc prin zonă cum aruncă gunoaiele pe unde apucă”, încheie Steliana A.

Femeia nu speră decât că autoritățile locale din Pitești se vor îndura – într-un final – și de aceste drumuri și-i va face și pe oamenii din zonă cetățeni de municipiu, conform cărților de identitate, singurele lor certitudini că locuiesc totuși la oraș.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3