Donaris 930 x 122

cetatea poenari

FUNICULAR PENTRU TURIȘTI ÎN ARGEȘ?

Funicular pentru turiști în Argeș? După cum v-am informat, Consiliul Judeţean Argeș a depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia mai multe proiecte cu finanţare europeană, care au fost avizate pentru parcurgerea etapelor ulterioare de implementare.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Unul dintre proiecte este pentru consolidarea şi reabilitarea cetăţii Poenari de pe Transfăgărășan, din comuna Arefu.

Potrivit fişei de proiect, investițiile vor consta în următoarele: consolidarea și tratarea zidurilor, şarpantă metalică la donjon (turnul cel mai înalt) și învelitoare parţială din sticlă la donjon. În plus, Consiliul Judeţean vrea și montarea unei instalaţii de transport prin cablu. O variantă luată în calcul este un funicular pentru turiști. Funicularul ar facilita accesul pentru toți turiștii care din diverse motive (vârstă, probleme de sănătate) nu pot urca cele 1.480 de trepte până la cetatea construită în stâncă la o înălțime de 850 de metri. Soluția finală va fi decisă de specialiști.

Citiți și: Premieră în Argeș! Dotări vitale!

Despre montarea unui astfel de mijloc de transport pentru turiștii care vor să viziteze cetatea Poenari se vorbește de câțiva ani la Consiliul Județean (precedenta conducere a instituției prezenta ca variante montarea unei telecabine sau chiar a unui lift). Deocamdată, totul a rămas la nivel de intenție. Rămâne de văzut dacă de această dată proiectul cu bani europeni va fi materializat. (Foto: descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90