pizzeria sapori  930 122

primaria-vopsea

Greva la Primaria Pitesti

Greva la Primaria Pitesti! Angajatii institutiei condusa de primarul Tudor Pendiuc vor sa blocheze activitatea, nemultumiti fiind de reducerea veniturilor lor dictata de Guvernul PDL-UDMR.

Activitatea din Primaria Pitesti si cea din cadrul Administratiei Domeniului Public ar putea fi blocate luni, 31 mai, din cauza unor actiuni de protest. Este vorba de o greva de solidaritate a angajatilor municipalitatii, in contextul in care sindicatul national al functionarilor publici a anuntat greva generala pentru luni in contextul reducerii de catre Guvern a salariilor cu 25% pentru bugetari de la 1 iunie.

Sindicatul de la Primaria Pitesti nu este afiliat la sindicatul national, tocmai de aceea s-a optat pentru forma grevei de solidaritate. Vineri, 28 mai, se va decide exact cati dintre salariati vor fi in greva si daca se va asigura, totusi, asistenta pentru cetateni in ziua de luni.

Guvernantii au aprobat in ultima sedinta a Executivului scrisoarea de intentie catre Fondul Monetar International conforma careia isi asuma o serie de masuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Printre acestea se numara si cele de reducere cu 25% a salariilor bugetarilor si cu 15% a pensiilor, lucru care a provocat nemultumiri mari in randurile bugetarilor.

Masurile vor fi asumate de Guvern intr-o sedinta speciala a Parlamentului, mizandu-se pe sprijinul parlamentarilor independenti condusi de argesenii Cristian Diaconescu si Marian Sarbu alaturi de generalul Gabriel Oprea, ministrul Apararii.

Ca forma de protest, angajatii din mai toate sectoarele bugetare de activivitate au anuntat ca vor sista lucrul luni, 31 mai, iar Opozitia a anuntat ca va initia o motiune de cenzura pentru a ca Guvernul Emil Boc sa fie demis.

{loadposition inside}

 

 

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90