930X122 MAIA

cadastru

ÎN ATENȚIA DEȚINĂTORILOR DE TERENURI DIN CARTIERELE MIOVENI ȘI RACOVIȚA

În atenția deținătorilor de terenuri din cartierele Mioveni și Racovița. Până în anul 2023, terenurile din cartierele Mioveni și Racovița din orașul constructorilor de automobile vor fi înregistrate gratuit în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară, în cadrul Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF).

Citiți și: Manager Spital Mioveni: „Să nu se mai plece spre alte zone, cum ar fi București!”

Cetățenii deținători de terenuri (fermieri) sunt beneficiarii direcți ai acestui program, iar înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru se va realiza gratuit.

Pentru o informare corectă legată de cadastrarea gratuită, proprietarii de terenuri din cartierul Mioveni – zonele Valea Bisericii, Strâmba și Sub Coastă – sunt invitați la sediul Primăriei, în Sala de Consiliu, sâmbătă, 27 octombrie 2018, de la ora 10.

Citiți și: GRATUIT pentru toți cetățenii! Informare oficială de la Primărie

Tot sâmbătă, 27 octombrie, proprietarii de terenuri din cartierul Racovița – zonele Șipot, Sălciile Roșii, Bălți și „Lilieci” – sunt așteptați la Casa de Cultură Racovița, de la ora 12, pentru a participa la ședința de informare organizată de reprezentanții Primăriei Mioveni și ai Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) (click pe imagine):

GHID DE INFORMAȚII

Ce trebuie să facă cetățeanul în cazul în care pe teritoriul unității administrativ-teritoriale în care acesta deține proprietăți se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică.

1.Să meargă la punctul de informare.

-punctele de informare sunt organizate la sediile primăriilor de pe raza UAT-urilor în care se derulează lucrările de înregistrare sistematică sau în alte locuri anunțate în timpul campaniei de informare.

2.Să meargă la Primărie cu actele de proprietate pentru a obține copii legalizate.

-în cazul localităţilor în care funcţionează birouri ale notarilor publici se va face legalizarea notarială a copiilor actelor de proprietate.

3.Să pregătească actele necesare intabulării și să le înmâneze echipei de teren a executantului lucrărilor.

-actele doveditoare ale dreptului de proprietate* (titlul de proprietate, certificatul de moștenitor, contractul de vânzare-cumpărare) în copie legalizată.

-actele de identitate în copie.

-actele de stare civilă în copie.

*În cazul în care actul doveditor este titlul de proprietate emis în baza legilor proprietății, nu este necesară predarea copiei titlului de proprietate.

4.Să colaboreze cu echipa de teren a executantului lucrărilor de înregistrare sistematică, să-i permită acesteia accesul pe proprietate și să verifice informațiile din fișa de date care îi va fi prezentată.

5.Să meargă la Primărie după afișarea rezultatelor lucrărilor de cadastru și să verifice dacă informațiile despre proprietatea sa sunt corecte.

6.Să depună cerere de rectificare dacă datele publicate nu sunt corecte.

În cadrul Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, ANCPI colectează direct sau indirect și prelucrează (prin intermediul executanților lucrărilor de înregistrare sistematică) date cu caracter personal, furnizate de deținători în scopul înregistrării imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Informaţiile cu privire la imobile şi proprietari, posesori sau alţi deţinători legali obţinute ca urmare a realizării lucrărilor de înregistrare sistematică sunt aduse la cunoştinţa publică, în condiţiile legii, respectând criteriile referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, precizează Primăria Mioveni.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90