New Profesional Consult 930 x 122

acces interzis

În sfârșit! Bicicletele și trotinetele electrice, interzise în centru

În sfârșit! Bicicletele și trotinetele electrice, interzise în centru.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

În data de 09.02.2021 a avut loc ședința Comisiei de sistematizare a circulației rutiere și pietonale în municipiul Pitești, în care au fost analizate solicitările și propunerile cetățenilor, aflate pe ordinea de zi.

Una dintre măsurile vizate este interzicerea circulației bicicletelor și a trotinetelor electrice în zona centrală pietonală a municipiului Pitești, respectiv pe strada Victoriei, pe tronsonul cuprins între Teatrul Alexandru Davila și Prefectură, inclusiv în Piața Primăriei și Piața Vasile Milea”.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

Motivul este legat de siguranța pietonilor din zonele respective. Primăria nu precizează, însă, când anume va fi implementată această măsură și ce vor păți cei care vor încălca această regulă.

Amintim că, în vara lui 2017, Primăria Pitești dorea să facă o pistă pentru bicicliști în centru, începând de la Teatrul „Alexandru Davila” până la Prefectura, în acest sens chiar marcând asfaltul pe unde ar fi trebuit să fie vopsită așa zisa pistă pentru bicicliști.

Până la urmă s-a renunțat la idee. Din acel moment au dispărut și semnele care interziceau accesul bicicliștilor, aflate lângă barul Pavone la intrarea spre centru dinspre teatru și la ieșirea spre Prefectură. A fost practic o înțelegere tacită între Primărie, Poliția Locală și bicicliști care puneau în PERICOL zeci de copii care se plimbau prin centru alături de părinții lor.

Să sperăm că, odată luată această decizie, vor exista și amenzi pentru cei care nu respectă regulile, iar polițiștii locali să își facă simțită prezența!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

5 comentarii

  • Bike Destroyer spune:

    Ok, bicicletele sunt interzise in centru, dar SKATEPARK NOU cand?
    PISTE DE BICICLETA CAND? Luam masuri impotriva unora in avantajul altora, tipic romania…sa ma ***** ** **** Primaria Pitesti

  • pieton spune:

    Oare pe unde, in toata lumea asta, mai sunt interzise aceste mijloace nepoluante?

  • Theodor spune:

    Toti oamenii in varsta iau decizii in detrimentul celorlalti.Asta nu o inteleg.In toata lumea se incurajeaza sportul si mai ales in zonele pietonale.Chiar nu inteleg.As fi curios sa aflam si noi cate accidente s-au intamplat in cwnteu din cauza sau cu biciclete.

  • mUE pro- UE spune:

    dupa ce „emanCiPATii” bicilisto-trotinetoizi o sa omoare vreun copil in isteria cu care bantuie in disperare NUMAI pe strada mare (ca in parcul Trivale sau in strand „le pute la nas”), imediat propaganda „emancipatoida” o sa dea vina pe copil „o fi zis copilu’ ceva..”

  • Dam spune:

    Este o măsură luata fără logica, fără judecată care arata ca primarul nu prea știe ce are de făcut și lasă angajații sa facă reguli.
    Declinul societăților a fost tocmai excesul de reguli.
    Nu suntem pe drumul cel bun.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90