Donaris 930 x 122

casa

Intervenție la casa groazei de pe strada Sfânta Vineri

Primarul Cristian Gentea, intervenție la casa pericol de pe strada Sfânta Vineri.

Citiți și: Argeș: Casă în flăcări!

În urmă cu puțin timp, semnalam faptul că o casă de pe strada Sfânta Vineri reprezintă un adevărat pericol din cauza faptului că, abandonată fiind, stă să cadă, cum se spune (Detalii, AICI – Pericol pe strada Sfânta Vineri! Ditamai casa stă să cadă!).

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a reacționat imediat, a trimis un echipaj al Poliției Locale la fața locului și ne-a spus că doi dintre proprietari plătesc deja un impozit majorat cu 500%, conform unei hotărâri a Consiliului Local care privește imobilele degradate, dar alți șase proprietari sunt de negăsit (Detalii, AICI – Gentea, reacție cu privire la casa de pe Sfânta Vineri care stă să se prăbușească).

Citiți și: Incendiu la o casă din Cicănești. Un om a murit după ce a făcut stop cardio-respirator

Îngrijorat de situația imobilului și de pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru trecători, edilul Piteștiului a mers astăzi și mai departe: a trimis la fața locului o echipă care a supravegheat montarea unei plase de protecție în zona periculoasă, astfel încât pietonii să fie în siguranță când trec pe lângă imobil.

Plasa a fost montată de către proprietari, pe cheltuiala acestora.

 

Din păcate, astfel de clădiri mai sunt în municipiu, iar proprietarii fie sunt indolenți, fie sunt de negăsit, fie așteaptă să cadă imobilele pentru a face, apoi, afaceri imobiliare.

În oricare dintre situații, lipsa de spirit civic și de bun simț caracterizează aceste persoane.

Administrația locală speră ca măcar o parte dintre acestea să intre în legalitate ca urmare a aplicării unui impozit majorat pentru clădirile și terenurile neîngrijite din municipiu.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3