Donaris 930 x 122

casa sfanta vineri

Gentea, reacție cu privire la casa de pe Sfânta Vineri care stă să se prubușească!

În urma articolului apărut în această dimineață în publicația noastră, primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a reacționat.

Citiți și: Garda de mediu, despre casa GROAZEI de lângă Biserica Sf. Vineri: Se intră cu mandat!

Acesta a declarat în exclusivitate pentru ePitesti:

Este o situația mai deosebită acolo. Din ce știu, sunt 8 proprietari. Doar doi dintre cei opt proprietari ai imobilului au fost găsiți pentru a fi somați.

Citiți și: Intervenție la casa groazei de pe strada Sfânta Vineri

Acestora le-au fost trimise somații prin care li se pune în vedere că trebuie să plătească un impozit de 500%.

Potrivit HCL 496 și 497/21.12.2021, acest impozit se aplică celor doi proprietari care deja de la 1 ianuarie 2022 plătesc impozitul majorat, și ar trebui să se aplice și celorlalți 6 proprietari proprietarilor care, însă, sunt de negăsit.

Deja am trimis Poliția Locală și pe cei de la Administrația Domeniului Public acolo. Încercăm să găsim o soluție rapidă pentru a preveni pericolele.

Știrea inițială, ora 08.50.

Pitești: Casă pericol public pe Sf. Vineri! Trebuie să moară oameni să ne trezim?

Piteștiul este împânzit de case de patrimoniu sau vechi, pur și simplu, care însă arată jalnic. Mai rău, unele stau să cadă!

Unul dintre imobilele care reprezintă un real pericol pentru trecători este situat peste drum de Biserica Sfânta Vineri, pe sensul de coborâre de pe strada cu același nume.

ePitești a mai scris pe marginea acestui subiect în 2014 – AICI – PERICOL PE STRADA „SFÂNTA VINERI”! DITAMAI CASA STĂ SĂ CADĂ!

Și anul trecut, AICI – Piteşti: Ruină – pericol public lângă biserică. Să ne rugăm să nu se dărâme pe noi

Problema este că în loc să se îmbunătățească, situația se înrăutățește de la o zi la alta.

 

Crăpăturile în ziduri s-au înmulțit și s-au mărit, acoperișul dispare văzând cu ochii, iar pe trotuarul pe care merg mulți cetățeni fără să își dea seama de pericol zac tot mai multe bucăți de zidărie.

 

Zona este semnalizată cu niște benzi care s-au rupt. În curte a crescut o adevărată pădure, iar gardul s-a surpat. Pentru proprietari nu contează nici faptul că, în conformitate cu hotărârea CL Pitești, trebuie să plătească un impozit majorat cu 500% (detalii, AICI – 500% impozit vor plăti cei care nu-și îngrijesc casele dărăpănatepentru clădirea și terenul neîngrijite)

Cel mai grav este însă că oricând cineva poate fi rănit grav!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3