NOR CURIER 930X122

bratianu

INVENTAR LA CONACUL BRĂTIENILOR DIN ŞTEFĂNEŞTI

Informaţiile privind o posibilă dispariţie a unor obiecte de inventar din Vila „Florica” din Ştefăneşti, judeţul Argeş, au determinat autorităţile judeţene să demareze o procedură de inventariere a acestora.

Citiți și: „Generalul” Tudosoiu, luat la „rost” de un elev de la „Brătianu”/ „Ce este un inspector?”

Numai în biblioteca vilei care a aparţinut familiei Brătianu sunt circa 7.000 de volume, toate aduse în clădire după anul 1963. Cel mai valoros obiect din casă este o masă de cireş pietrificat achiziţionată în anul 1860 de către Ion C. Brătianu la o licitaţie desfăşurată în Paris. Valoarea acesteia este de 15.000 de lei.

Moştenitorii casei şi terenului aferent solicită Consiliului Judeţean 3.000.000 de euro pentru a le ceda, fără a lua însă în calcul şi obiectele de patrimoniu din interior. Cele două părţi nu au ajuns încă la o înţelegere. În Vila „Florica” funcţionează Centrul de Cultură „Brătianu”, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Argeş.

Citiți și: Exclusiv. El este profesorul de la ,,Brătianu” care a scandalizat un oraș!

(Foto: culturabratianu.ro)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90