New Profesional Consult 930 x 122

arefu

INVESTIȚIE MULT AȘTEPTATĂ LA CETATEA POENARI

Investiție mult așteptată la Cetatea Poenari. Consiliul Județean Argeș revine cu o idee mai veche, trâmbițată de ani de zile fără a fi fost materializată nici până astăzi: instalarea unei căi de acces mecanizată la Cetatea Poenari.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

În acest sens, pentru servicii de expertiză tehnică structurală, studii de teren SF și documentaţii pentru avize solicitate prin certificat de urbanism Consiliul Județean a prevăzut 106.000 de lei în proiectul de buget al Argeșului pentru 2019. De asemenea, pentru Planul Urbanistic Zonal necesar a fost planificată suma de 127.000 de lei.

De mai multă vreme, la Consiliul Județean se tot vorbește despre un proiect de construire a unui lift exterior sau a unui funicular sau a unei telecabine pentru a facilita accesul la cetate al turiștilor. Investiția ar fi necesară și pentru a feri turiștii de urși, a căror prezență în zonă a determinat recent autoritățile să închidă Cetatea.

Citiți și: Transfăgărășan, deschis pe tot timpul anului: Pas crucial

Accesul la Cetatea Poenari din Arefu, de pe Transfăgărășan, cetate construită în stâncă la o înălțime de 850 de metri, se face doar prin urcarea celor 1.480 de trepte.

Sunt ani de zile de când liderii administrației județene PSD-iste vorbesc în gol despre acest proiect. Despre proiect a vorbit în 2015 Constantin Polexe, vicepreședintele de atunci al Consiliului Județean Argeș, dar și Florin Tecău, președintele din aceea perioadă al instituției. Ideea a fost reluată anul trecut de Dan Manu, actualul președinte al Consiliului Județean.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90