930 x122 grota rece

cetate

PROIECT: LIFTURI DE LA HIDROELECTRICA LA CETATEA POENARI

Pe ordinea de zi a celei mai recente şedinţe a Consiliului Judeţean Argeş a figurat şi un proiect al Muzeului Judeţean pentru promovarea şi conservarea cetăţii Poenari, din Arefu, de pe Transfăgărășan, cetate construită în stâncă la o înălțime de 850 de metri.

Citiți și: Un piteștean şi-a scrijelit numele pe zidul cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia. Riscă dosar penal!

Autorităţile încearcă să obţină fonduri europene pentru materializarea proiectului, iar Consiliul Judeţean a găsit şi o soluţie pentru un acces mai facil la acest obiectiv important din punct de vedere turistic. Mai facil și obligatoriu pentru cei, nu puțini, care, din diverse motive, de vârstă sau de sănătate, nu pot urca cele 1480 de trepte până la ctitoria lui Vlad Ţepeş.

„Am găsit la Hidroelectrica trei lifturi care au fost folosite în trecut la cetate. Unul nu mai funcţionează, dar celelalte două ar putea merge. Încercăm să le preluăm de la Hidroelectrica şi să le punem în valoare.”, spune Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, care nu oferă, însă, alte detalii.

Citiți și: PARCARE ȘI LIFT LA CETATEA POENARI

Rămâne de văzut dacă există posibilitatea tehnică a montării acestor lifturi. În luna iulie a acestui an Constantin Polexe, vicepreședinte al Consiliului Județean, anunța că va fi făcut un studiu de fezabilitate, ale cărui rezultate vor arăta dacă este posibilă montarea unui lift sau a unei telecabine.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3