NOR CURIER 930X122

Moliviș

DEZASTRU! PROIECTUL MOLIVIŞU, ABANDONAT DE CONSTRUCTOR

Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, a dat astăzi, în conferință de presă, o veste foarte proastă cu privire la proiectul construirii staţiunii de schi Molivişu din muntele Ghiţu. Proastă, dar deloc surprinzătoare pentru noi, ePitești avertizând din urmă cu câteva luni asupra deznodământului.

Citiți și: Se schimbă tot! Permis de conducere de la 17 ani în România

Potrivit lui Tecău, firma constructoare (din Italia) s-a retras din proiect, din cauza restanţelor financiare pe care beneficiarii le au de achitat. Beneficiari sunt Consiliul Judeţean şi comunele Arefu, Brăduleţ şi Cicăneşti. Președintele CJ a spus că instituţia pe care o conduce s-a achitat de obligaţii şi că acum se fac demersuri pentru ca proiectul să poată fi continuat.

„Am avut o şedinţă a Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Moliviş” şi azi am transmis la Ministerul Dezvoltării Regionale, în ultima zi, documentaţia prin care cerem să se prelungească termenul în care proiectul poate beneficia de fonduri europene (n.r. – termenul de finalizare, care nu s-a respectat, este luna în curs). Dacă ni se va aproba cererea – şi în ţară sunt alte 295 de proiecte într-o situaţie similară, deci trebuie să fie dată o hotărâre de Guvern – vom merge mai departe cu finanţare europeană. Dacă nu, vom asigura continuarea proiectului cu fonduri proprii.

Citiți și: Admitere la liceu fără examen

Până pe 15 decembrie Consiliul Local Brăduleţ trebuie să decidă dacă mai rămâne în proiect sau se retrage, mai ales că a obţinut un împrumut de la Trezorerie în acest sens, dar nu a făcut nicio plată. În ianuarie scoatem la licitaţie serviciile de management (n.r. – fostul manager de proiect, Constantin Dârzan, şi-a dat demisia recent) şi lucrările de construire. Am adus instalaţia de telegondolă şi am asigurat paza instalaţiilor cu oameni din comuna Arefu.”, a precizat Florin Tecău, care a dat asigurări că se vor face toate eforturile ca proiectul să fie continuat. Zău?

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3