930 x122 grota rece

17 ani

Se schimbă tot! Permis de conducere de la 17 ani în România

Se schimbă tot! Permis de conducere de la 17 ani în România

Citiți și: Anunțul așteptat de toți șoferii! Puteți obține aceste acte fără a mai merge la DRPCIV

Un nou proiect de lege care permite minorilor de 17 ani să conducă autovehicule din categoriile B și BE sub supravegherea unei persoane cu minim 10 ani de experiență a fost adoptat recent de Comisiile Senatului.

Acesta modifică Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice și Legea nr.286/2009 privind Codul penal, informează Agerpres, potrivit Observator.

Citiți și: Sancțiuni fără precedent! Până la 7 ani de închisoare și amendă de 150.000 lei!

Scopul proiectului este de a responsabiliza tinerii șoferi, permițându-le să obțină permisul de conducere la vârsta de 17 ani, dar sub condiția strictă de a fi însoțiți de o persoană cu experiență.

Se schimbă tot! Permis de conducere de la 17 ani în România

Inițiatorii legii argumentează că acest sistem va contribui la reducerea comportamentelor teribiliste și a conducerii iresponsabile în rândul tinerilor.

În plus, însoțitorii sunt și responsabili pentru respectarea regulilor de trafic.

Ei vor răspunde solidar cu minorul în cazul unor încălcări ale regulilor de circulație.

Sau în situația producerii unor accidente.

Această măsură reflectă o practică similară ce este deja implementată în alte țări. Amintim: Germania, Austria și Marea Britanie.

Aici minorii pot conduce sub supraveghere, menținând un nivel de siguranță rutieră adecvat.

Prin aceste modificări, legislația românească se aliniază la normele europene și introduce un sistem de educație și responsabilizare eficient pentru tinerii șoferi.

Toate detaliile, AICI

Foto: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90