930 x122 grota rece

centrală electrică fotovoltaică

Soarele alimentează Piteștiul! Proiect revoluționar: centrală electrică fotovoltaică

Soarele alimentează Piteștiul! Proiect revoluționar: centrală electrică fotovoltaică

Citiți și: Gentea anunță o nouă investiție majoră în Pitești!

Update 21 decembrie, ora 15.38

Ambele proiecte au fost votate de consilieri, în cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Se va aplica pentru obținerea finanțării pentru proiectul ,,Construirea unei centrale electrice fotovoltaice (CEF) la nivelul Municipiului Piteşti, Pct. „CET SUD 2, Judeţul Argeş”.

Știre inițială 20 decembrie, ora 16.50

Primăria Pitești vrea să facă o centrală electrică fotovoltaică. Astfel, în viitor, municipalitatea ar putea produce, din surse regenerabile, energie electrică pentru autoconsum.

Informația apare în două proiecte de hotărâre ce vor fi supuse votului mâine, în Consiliul Local Pitești.

Este vorba despre aprobarea:

-Studiului de fezabilitate aferent proiectului „Construirea unei centrale electrice fotovoltaice (CEF) la nivelul Municipiului Piteşti, Pct. „CET SUD 2″, Judeţul Argeş

-depunerea proiectului „Construirea unei centrale electrice fotovoltaice (CEF) la nivelul Municipiului Piteşti, Pct. „CET SUD 2″, Judeţul Argeş” în vederea finanţării acestuia în cadrul Fondului pentru Modernizare, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei.

Unde va fi construită

Așa cum se și arată mai sus, unul dintre proiecte presupune aprobarea studiului de fezabilitate aferent viitoarei investiții.

Iar prin al doilea, consilierii trebuie să își dea acordul ca proiectul să fie depus pentru finanțare.

Conform documentelor, centrala electrică fotovoltaică ar urma să fie construită pe un teren de 7,5 hectare, în punctul CET SUD 2”, în localitatea Bradu.

Valoarea proiectului

Valoarea totală a proiectului este de 22.952.892,80 lei fără T.V.A., respectiv 27.291.650,91 lei, cu T.V.A..

Din această sumă, valoarea totală eligibilă 27.237.515,43 lei inclusiv T.V.A., iar valoarea totală neeligibilă de 54.135,48 lei inclusiv T.V.A ., se mai arată în documente.

Totodată, se va aproba, printre altele, si „asigurarea, de către Municipiul Piteşti, a cofinanţării proiectului, a fluxului financiar pentru implementarea proiectului şi acoperirea contravalorii cheltuielilor, altele decât cele eligibile”.

Proiectul presupune montarea a 6.764 de panouri fotovoltaice cu puterea 620 Wp, capacitatea suplimentară instalată pentru energia din surse regenerabile fiind de 4.193 MWp.

Argumente

„Administraţia locală trebuie să asigure energia necesară pentru clădirile publice si o serie de servicii publice caracterizate de un consum ridicat de energie, cum ar fi transportul public, iluminatul străzilor, gestionarea deşeurilor, furnizarea de apă potabilă şi epurarea apelor uzate, energie termică.

Bugetul alocat acestor cheltuieli este unul substanţial cu impact negativ asupra realizării investiţiilor necesare la nivelul comunităţii

Realizarea investiţiei are ca obiectiv principal reducerea costurilor cu energia electrică consumată, în vederea asigurării premiselor de dezvoltare economică şi socială durabilă, creşterii standardelor de calitate a vieţii pentru comunitatea locală”, se mai arată în unul dintre cele două proiecte amintite.

Foto: Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Ancutza97 spune:

    Banii scoși din buget pot fi folosiți mai bine pentru alte priorități. Cine suportă poluarea generată de imposibilitatea reciclării celulelor fotovoltaice? Tot curentul electric este exportat deoarece datele statistice indică o constantă scădere a consumului intern. Se vor instala și microreactoatele experimentale. Prețul continuă să fie în top pentru că statul încasează taxe proporționale cu tariful.

  • Marius spune:

    Degeaba. !! Proiecte studii de tot felului tariful este cel mai mare dinEuropa! In România ca la nici o alta tara de pe globs si din Europa .Avem. Centrală Nucleară la Cernavodă si produce energie! Avem. Hidrocentrale VIDRARU PORȚILE DEFIER 1,2 Si multe altele …. MOȘTENIRE PERIOADA. COMUNISTA! După 1990.s a FCUT MAREA PRIVATIZARE! Văzute de guvernele de atunci ca NE RENTABILE SI CA NU MAI NE TREBUIE ……!Acum stam lamina celor care le au cumpărat pe 1$ si ne vând curentul electric cu prețul pe. Care îl fac ei. Ei nu au făcut nimic! Si cu noul proiect dacă va fi realizat va avea aceeași soarta ca si hidrocentralele,termocentralele, Cenrala Nucleară ! Si tot preturi mari vom avea noi consumatorii! CJ,cu primăria Pitesti Nu au făcut nimic sa decolmateze barajele din TUDOR VLADIMIRECU, sicelelalte barajedin județ?! Ce părere au autoritățile????!

  • Radu spune:

    Lăsați gargara asta eftinaă,faceți campanie electorală primarului PSD,de ce nu spuneți că prețul la energie termică scade cu 80 %, pentru că agentul termic este incălzit de la soare.Avem prețuri ca in occident,nu ne mai aburiți,ne-am săturat de voi( PSD),mai rău ca in timpul comunismului.

  • Ionuț spune:

    O idee foarte bună. Banii astfel economisiți pentru plata curentului,de către primărie,vor putea fi folosiți, probabil,pentru alte proiecte în interesul locuitorilor din Pitești !!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3