Donaris 930 x 122

Arges

BANI MAI MULȚI PENTRU CETATEA POENARI

În ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș de ieri, 23 decembrie, a fost aprobată Documentația de avizare a Lucrărilor de Intervenție actualizată pentru proiectul “Conservarea și consolidarea Cetățății Poenari”, finanțat din fonduri europene și din bugetul Consiliului Județean Argeș.
O primă licitație a fost ratată deoarece firma italiană care câștigase nu a prezentat scrisoare de garanție bancară, iar la a doua nu s-a prezentat nimeni, deoarece bugetul alocat inițial era prea mic (proiectul este din 2016). Așa se face că, în loc să contribuie cu doar 2% la acest proiect, Consiliul Județean se vede nevoit să dea mai mulți bani decât dă Uniunea Europeană, pentru a putea continua investiția (60%!).
În cadrul proiectului vor fi executate lucrări de conservare, de reabilitare structurală și arhitecturală. Valoarea totală este de 23.262.100 de lei (din care 13.614.534 de lei – contribuția Consiliului Județean Argeș și 9.647.565 de lei – fonduri europene). Termenul de proiectare este de 3 luni, iar durata execuției lucrărilor este de 16 luni.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90