New Profesional Consult 930 x 122

binoclu

SPECTACULOS! NOU LA CETATEA POENARI

Pe vârful muntelui Cetăţuia, într-un cadru natural fortificat, la o distanţă de 25 de km de Curtea de Argeş, se înalţă Cetatea Poenari, nominalizată astfel, cu precădere, atât de izvoarele vremii, cât şi în istoriografia de specialitate, după satul din apropiere, aflat la circa 6 km depărtare. Deşi cetatea este amplasată la numai 2 kilometri de satul Căpăţâneni, ea a primit numele de Poenari de la satul puţin mai îndepărtat, însă, foarte probabil, mai vechi, pe care l-a şi stăpânit, după cum se arată într-un hrisov dat hareşenilor (arefenilor) de Mircea Ciobanul pe 8 aprilie 1546.

Citiți și: BANI MAI MULȚI PENTRU CETATEA POENARI

Cetatea Poenari a devenit în ultimii ani un loc tot mai important pe harta turistică a României. Vizitatori din toate colţurile lumii vor să vadă castelul în care s-a refugiat Vlad Ţepeş atunci când turcii au venit după el în Ţara Românească. Muzeul Județean Argeș anunță că în cadrul procesului de modernizare la Cetatea Poenari a fost montat un binoclu panoramic cu monezi, binoclu care poate fi folosit pentru a fi admirate de la înălțime priveliștile. Potrivit sursei citate, binoclul este robust, rezistent la vreme extremă (vânt și ploaie) și protejat împotriva distrugerilor. Caracteristici:

-obiectivul principal semiapocromat de 100 m

Citiți și: V-AR PLĂCEA? FUNICULAR LA CETATE!

-putere de mărire de 25x

-înălțime de 1,45 m

-reglare verticală de la -10 grade la 60 de grade

-umplut cu nitrogen

-sursa de curent: acumulator reîncărcabil sau conexiune la rețea

-greutate de 110 kg

-compatibil cu monede din plastic, monede care se vând la fața locului

-durata de vizualizare este fixă, doar suma poate fi configurată

-interval de funcționare: între o secundă și 500 de minute.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3