930X122 MAIA

dracula fest

DRACULA FEST LA CETATEA POENARI – PROGRAMUL COMPLET

În weekend-ul care vine la cetatea Poenari, în localitatea argeșeană Arefu, pe Transfăgărășan, va avea loc o nouă ediție a festivalului Dracula Fest. Evenimentul face parte din Sărbătorile Argeșului și Muscelului. Iată programul complet:

Citiți și: BANI MAI MULȚI PENTRU CETATEA POENARI

Vineri, 14 august

Ora 10 – Amplasarea taberei de corturi. Ţinând cont de sărbătoarea de Sfânta Maria, în zona cunoscută pentru amplasarea corturilor (pe partea stângă cum se urcă spre Vidraru) sunt invitaţi amatorii de camping. Ei vor fi îndrumaţi către porţiunea special trasată în acest sens, locul de campare, acolo unde îşi vor putea petrece finalul de săptămână în zona în care se va organiza a şasea ediţie a festivalului Dracula Fest.

Citiți și: ARGEȘ: FESTIVALUL „CARPAȚI” 2019 – PROGRAMUL COMPLET

Între orele 10 și 16 – Ziua Porţilor Deschise (Instituţiile publice din comuna Arefu vor avea un program cu preponderenţă axat pe prezentarea activităţii şi sprijinul în folosul comunităţii locale)

Ora 21 – „În aşteptarea lui Vodă” (La lăsatul serii se va pune în funcţiune iluminatul artificial al cetăţii Poenari şi la baza muntelui se vor aprinde şapte focuri de tabără, care simbolizează cele şapte familii de moşneni arefeni care l-au ajutat pe Vlad Drăculea în momente de cumpănă)

Sâmbătă, 15 august

Ora 10 – Incursiune la principalele puncte de atracţie ale zonei (Barajul Vidraru, Cetatea lui Vlad Ţepeş, punctele de prezentare a tradiţiilor, Transfăgărăşanul)

Ora 10 – Petreceri câmpenești şi degustări de produse tradiţionale, în acelaşi timp cu expoziţia de obiecte cu chipul lui Vlad Ţepeş

Duminică, 16 august

Ora 12 – Dracula Bike, concurs de ciclism montan, a sasea ediţie. Competiţia se va desfășura la 3 kilometri distanţă de Barajul Vidraru, pe firul spre Cabana Cumpăna. Startul se va da din punctul Călugăriţa, de unde se vor parcurge 9 kilometri până la baza urcării în Curmătura Runcurelei. De acolo vor urma validarea şi cursa retur (traseul este de nivel mediu, distanța totală fiind de 18 km, la o altitudine cumulată de 390 de metri).

Înscrierea se va face pe baza unei fișe prin care concurentul se angajează să participe pe proprie răspundere. Pentru încrieri: numărul de telefon 0248/224.488 sau e-mail salvamontarges@yahoo.com ori la start, în ziua concursului, până la ora 11:30.

Categoriile de vârstă vor fi: până la 14 ani, 15-24 de ani, 25-40 de ani și peste 40 de ani, separat masculin şi feminin. Portul căștii va fi obligatoriu. Minorii vor trebui să aibă acordul scris al părinţilor sau părinții să fie prezenți la start pentru a semna cererea de participare la concurs. Nu se va percepe taxă de participare.

Ora 19 – Spectacol în „cuibul vulturului alb” (Reprezentaţie între zidurile Cetăţii Poenari, cu scopul de promovare a locului pe care voievodul Vlad Ţepeş l-a construit în vârf de munte). Pot participa maxim 120 de persoane. Rezervările se fac la numărul de telefon 0348.444.333.

Activităţi:

-Înmânarea bocceluţelor cu merinde şi apă (la baza treptelor care duc spre cetate)

-Ședinţă foto cu personaje costumate, inclusiv întruchipându-l pe Vlad Ţepeş (la eşafod)

-“Arlecchino & friends” (piesă de teatru a trupei AD-HOC)

-Legende arefene (evoluţie a artiştilor locali conduşi de profesorul Cezar Bădescu, cel care va susține și un expozeu cu specific local)

-Lansare de carte – “Cetarea Poenari. Cetatea lui Vlad Țepeș” (autori Radu Ștefan Vergatti, Cristina Narcisa Vergatti și Cornel Popescu)

-Recital Maria și Andrei Păunescu

-„Dansul focului” (moment simbolic pentru a reliefa modalitatea prin care Țepeș Vodă a scăpat țara de hoți și cerșetori)

-Cântece de munte, cu Ion Mircea Bogdan.

PIZZERIA SAPORI 555 222
570×90 MAIA