Donaris 930 x 122

spitalu

LUCRĂRILE DE EXECUȚIE LA NOUL CORP AL SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PITEȘTI, ÎN PLINĂ DESFĂȘURARE. CE SECȚII VOR FUNCȚIONA AICI

Lucrările de execuție la noul corp al Spitalului Județean de Urgență Pitești sunt în plină desfășurare. Aici, vor funcționa secțiile Chirurgie plastică și Arși, Chirurgie vasculară, Cardiologie și Blocul operator

Citiți și: Contract uriaș la Spitalul Județean

„Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a vizitat șantierul deschis la Spitalul Județean de Urgență Pitești, unde se execută lucrările la noul corp de clădire al unității sanitare. Potrivit coordonatorului de proiect, din luna martie, atunci când s-a dat ordin de începere a lucrărilor, și până în prezent s-a executat aproximativ 20% din lucrări, termenul de finalizare fiind de 24 de luni.

Noul corp de clădire se va realiza în partea de sud-vest a terenului în suprafață de 31.268 mp, aflat în folosința spitalului. Va avea un regim de înălțime S+P+4E și va putea fi accesibil de la nivelul terenului (de pe latura vestică), dar și din construcțiile existente, respectiv la nivelul parterului, din corpul G, iar la nivelul etajului 2, din corpul”, se arată într-un comunicat al CJ Argeș.
Ca organizare funcțională clădirea va avea un nivel subteran în care vor fi amplasate spațiile tehnice aferente construcției, trei adăposturi ALA și o zonă destinată prosecturii, iar pe cele 5 niveluri supraterane ale clădirii se vor amenaja secții medicale transferate din clădirea principală a spitalului și un bloc operator, respectiv:
La parter: secția Chirurgie plastică și Arși
La etajul 1: secția de Chirurgie vasculară
La etajul 2: Blocul operator (cu săli de operație chirurgie plastică, electrofiziologie și chirurgie cardio-vasculară)
La etajele 3 și 4: secția Cardiologie
Terasa va fi tip grădină, cu strat de pământ vegetal și alei circulabile. La nivelul  terasei se regăsesc și surse regenerabile de energie de tipul panourilor solare. Acestea permit ca prepararea apei calde menajere să se realizeze atât de la instalaţia de încălzire cât și de la instalaţia de panouri solare.
Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 85.213.652 lei (cu TVA inclus), din care 36.882.724 lei (cu TVA inclus) reprezintă  valoarea  pentru construcții – montaj (C+M), iar 32.385.983 lei reprezintă dotările cu aparatură/echipamente   medicală, mobilier  medical și general. Întreaga investiție va fi finanțată din fondurile bănești alocate de Județul Argeș, prin Consiliul Județean Argeș.

[555x222px]-WinterSale2022-ePitesti

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441